#DEFC – #BITÀCOLAESMOU

Aprofitant que avui és el Dia de l’Educació Física al Carrer a l’institut hem celebrat la diada #Bitàcolaesmou, una jornada pensada per fomentar l’activitat física saludable, els valors de l’esport i la interacció amb alumnes, famílies i professorat. 

La jornada ha començat al pati de l’institut quan els nens i nenes han pogut saber a quin equip dels vuit pertanyien. Els equips homenatjaven personatges, homes i dones, vinculats al món de l’esport i que han destacat per algun valor. Així els alumnes formaven part de l’equip de Kathrine Switzer, Abebe Bikila, Laia Sanz, Michael Jordan, Nadia Comaneci, Dick Fosbury, Serena Williams o Tommie Smith i John Carlos. 

En total han passat per set estacions: Guardians de valors, A ritme de batucada!, Coeducació: Korfbol, Cooperació: cordes, L’esperit: Ultimate, Cada volta, un valor: Pitxi i Lluitem per la pau: Arts Marcials. Allà, un professorat molt motivat i entregat els ha gestionat l’activitat i ha gaudit la festa amb ells. 

A una de les rotacions, a les 11,45-12,15h, els alumnes de 6è de l’Elisa Badia, liderats per l’Adrià i altres mestres, també s’han sumat a la iniciativa i han sortit al carrer a fer educació física amb nosaltres, concretament a les estacions situades al parc Can Serra (Guardians de valors), a la plaça de l’Ajuntament (A ritme de batucada!) i a la pista García Lorca (Coeducació: Korfbol).

El format era una cursa d’orientació i cada equip havia d’aconseguir dues fitxes a cada estació, fitxes amb les quals, al final de la diada, a la plaça de l’Ajuntament, havien de formar un puzle que ha resultat ser el lema del #DEFC: “Estil de vida actiu per a tothom i per sempre”. Per acabar, hem destapat la lona amb les nostres imatges fent activitat física i el lema que dóna nom a la diada i a continuació la Noa (alumna), la Laura (mare) i el Dani (professor) han llegit el manifest i hem ballat, ara sí… a ritme de batucada! 

Volem agrair l’ajuda rebuda per part de l’Ajuntament, especialment la Neus, el Consell Esportiu del Vallès Occidental Sud per deixar-nos part del material, la participació dels pares i mares acompanyants i la implicació de tot el professorat i dels seus col·legues, així com el Shihan, que han vingut a donar-nos un cop de mà. A banda volem felicitar l’alumnat per aquesta diada tan bonica i especial, on han posat el moviment al servei de l’aprenentatge.  

Si voleu saber una miqueta més… mireu les imatges i els vídeos!

#Bitàcolaesmou, mou-te tu també!