Espai creatiu Isaac Asimov

Aquest trimestre l’espai creatiu va dirigit a treballar la figura d’Isaac Assimov, després de cent anys del seu naixement, aquest bioquímic s’ha convertit sense dubte en el gran referent de la ciència-ficció, i amb més de 500 obres publicades es considera un dels grans divulgadors científics del s. XX.

Després d’haver treballat el món de la ciència-ficció i haver vist la pel·lícula de Jo robot, basada en l’obra que el consolidaria com a escriptor, hem reflexionat sobre el futur: com serà la societat del futur, hi haurà mòbils, ordinadors? El sistema de polític serà la democràcia? Hi cabrem tots? Seleccionarem els humans amb més capacitat? O prohibirem la natalitat de més criatures? I si la Terra estigués tan contaminada que haguéssim de marxar a un altre planeta? I si no poguéssim pagar el viatge? I si les màquines dominaren el món? La ciència sempre progressaria pel bé de la humanitat?

Totes aquestes reflexions es veuran reflectides en un stop motion que crearà l’alumnat. No sabem com serà el futur, però el present al Bitàcola es força imaginatiu!