Xerrada de La Marató de TV3

El temps no cura el càncer; la investigació, sí. Si heu vist l’espot de La Marató de TV3, heu sentit aquest lema com a colofó. La història real de Hachiko, el gos que espera pacient el seu amo, ens torna a emocionar com abans ho va fer la pel·lícula protagonitzada per Richard Gere; però, com pretén el publicista, a diferència de la trama original, l’espot acaba amb “una sorpresa esperançadora que posa l’èmfasi en l’avenç de la investigació”. I és que d’això es tracta, de contribuir entre tots al fet que la lluita contra el càncer aconsegueixi, si no la cura, sí la fi de la seva capacitat letal.

Aquesta setmana, els nostres alumnes estan assistint, a la sala d’usos múltiples, a les conferències divulgatives que la marató organitza per acostar els joves a la realitat mèdica i humana del càncer. En aquest sentit, durant la xerrada, es projecta un vídeo on el càncer s’explica als joves mitjançant els testimonis de persones que en tenen, les explicacions de l’oncòloga i investigadora Joana Vidal i les intervencions d’instagramers i youtubers d’ampli seguiment per part d’un públic juvenil, com la Paula Gonu, la Juliana W i la Maribel Granados, coneguda a Instagram com a Mepidolavida. El vídeo es tanca amb Blaumut interpretant la cançó “Partícules”, inspirada en els testimonis que presenta el vídeo i regalada pel grup a La Marató.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>