Xavier Pujol, premi UVic

En Xavier Pujol, de 2n de batxillerat científic, amb el seu TdR El sol, un tatuador inevitable, és un dels onze guardonats amb el Premi Osona contra el Càncer, que s’inclou a la 22a edició dels Premis UVic als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat que atorga anualment la Universitat de Vic.

És molt probable, com el mateix Xavier ens explica, que els alumnes de vegades es prenguin el treball de recerca com una càrrega més, com un pes afegit que dificulta el pas a estudis superiors. Potser per això, aquest jove estudiant va intentar enfocar el seu treball de la manera més motivadora possible. Per aconseguir-ho, amb l’ajut de la tutora Gemma Pujós, el projecte el va plantejar des de bon principi de manera molt interdisciplinària, fet que li ha permès tocar tots els àmbits d’estudi que són del seu interès, des de les arts fins a les ciències, passant per qüestions de caràcter més social.

En aquesta 22a edició, s’hi han presentat un total de 159 treballs, procedents de 129 centres de 32 comarques diferents. D’aquests, 38 són els que finalment han estat premiats. La cerimònia de lliurament de premis, que normalment té lloc a finals del mes de juny, es va haver d’anul·lar a causa del confinament i es preveu que es pugui portar a terme el dia 18 de setembre si la situació pandèmica ho permet.

L’objectiu d’aquests Premis, que són dels més antics i consolidats de Catalunya en el seu gènere, és promoure i incentivar la vocació científica i el gust per fer recerca en els futurs estudiants universitaris, tot premiant-los la feina ben feta.

Els premis, dotats amb 14.500 euros, es divideixen en cinc categories: Premi Bon Preu, dotat amb 3.500 euros, als millors treballs en l’àmbit de les Ciències Socials i Humanitats; Fundació Caixa d’Enginyers, dotat amb 3.000 euros, als millors treballs en l’àmbit de les Ciències; Premi Eumo_DC, dotat amb 2.000 euros, als millors treballs en l’àmbit de les arts; Premi específic Osona contra el Càncer, dotat amb 5.000 euros, i el Premi específic Institut Català de les Dones, dotat amb 1.000 euros, als millors treballs sobre perspectiva de gènere, aportacions de les dones al món dels sabers, prevenció de violències masclistes i igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Des d’aquí, volem reiterar la nostra enhorabona al Xavier per aquest premi i, sobretot, per la feina ben feta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>