Primer menú de 2024

Aquesta setmana oferim nova proposta de menú per poder gaudir i copsar de primera mà l’evolució de l’alumnat de la nostra escola d’hostaleria, amb una estreta col·laboració del professorat especialista.

La primera proposta d’aperitiu, consta d’un xarrup de vichyssoise amb sal de pernil. La vichyssoise és una sopa cremosa de blanc de porros, patates, cebes, nata i aigua o brou. Es distingeix del puré de porro en el fet que és més líquida.

El segon aperitiu és el pop a la gallega a la nostra manera. Tot i que és un plat tradicional de Galícia i bàsic en la seva gastronomia, nosaltres en fem la nostra pròpia versió per sorprendre el comensal.

Pel que fa als dos entrants, el primer és la coca d’escalivada amb anxoves de l’Escala i olivada d’oliva aragonesa, una coca que proporciona subtils notes d’hortalisses i de l’umami de l’anxova, en una deliciosa fusió mediterrània. El segon entrant és un remenat d’ou amb alls tendres, espàrrecs, bolets i botifarra. En aquest plat, la suavitat de l’ou dansa amb els aromes de les verdures i la delícia rústica de la botifarra.

El rei del menú, és, sens dubte, el bacallà amb mussolina d’all i tàrtar d’hortalisses. El bacallà, sublimat per la mussolina d’all, es converteix, gràcies a la frescor del tàrtar, en una suculenta obra culinària.

Seguidament, servim, el melós de porc amb poma de Girona i reducció de vi ranci. El porc proporciona una melositat única a la carn, que, entrellaçada amb la dolçor de la poma de Girona i banyada en una reducció de vi ranci, ens proporciona una fusió ostensiblement elegant, de manera que el menú culmina en una experiència gustativa sublim.

Les postres són un full de crema amb fruita. L’èxtasi dolç d’un full cruixent, abraçat per la suavitat d’una crema celestial, amb la frescor de la fruita. Un gaudi per petits i grans.

Si esteu interessats a provar el menú, us recomanem fer la reserva a hostaleria@insramoncoll.cat o al telèfon 674 07 51 40.

Us hi esperem!

Equip de cicles formatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>