Panellets


A Catalunya, l’elaboració de panellets per la castanyada és una tradició ben arrelada. Actualment, en podem trobar de tota mena, des dels més clàssics de pinyons, d’ametlles o de coco, fins als menys tradicionals com poden ser els de cafè, maduixa, llimona, taronja o xocolata. A l’Escola d’Hostaleria del Coll i Rodés, en fem de vuit gustos diferents: cafè, coco, granat d’ametlla, llimona, taronja, codony, xocolata i el gran clàssic de pinyons.

Us animem a fer-los també a casa. Pot ser una activitat molt divertida per fer en família i mantenir les nostres boniques tradicions. Per si us convenç la idea, us ho posem fàcil amb una recepta de panellets ben senzilla.

El primer pas és l’elaboració del massapà. Els ingredients principals per a aquesta massa són les ametlles i el sucre. Per fer-los a casa, nosaltres considerem que amb seixanta panellets és més que suficient. En aquest cas, recomanem les següents mesures:

  • 500 g d’ametlla en pols
  • 500 g de sucre de llustre
  • 1 clara d’ou
  • Un rajolí petit d’aigua

Les quantitats poden variar en funció de les necessitats. Si preferiu els panellets menys dolços, caldrà disminuir la quantitat de sucre i augmentar-ne la d’ametlla. Un cop fet el massapà agafem una porció de la massa, en fem un cilindre amb les mans i, seguidament anem tallant el cilindre en trossos petits dels quals en fem boles. A continuació, donem la forma del panellet i afegim els ingredients finals, arrebossant el panellet amb pinyons, ametlla, coco, xocolata o sucre. L’últim pas és coure els panellets al forn durant 10 minuts a uns 230 graus. Caldrà controlar bé la cocció, ja que en funció del forn i de la mida dels panellets, es couran abans o, per contra, necessitaran uns minuts més dins el forn.

Us deixem algunes imatges del nostre obrador i del producte final a la botigueta de pràctica de vendes.

Equip d’ensenyaments professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>