Pains au chocolat

Dimarts tres alumnes del CFGM de Forneria, Pastisseria i Confiteria, juntament amb el seu professor Marià Casas, van instal·lar la paradeta de pans i pastissets al vestíbul de l’institut. Va ser el dia en què molts vam aprendre que les napolitanes de xocolata guanyen en sotilesa terminològica (no pas gastronòmica) si les anomenes pains au chocolat. De fet, en gairebé tots els idiomes aquest és el seu nom, un nom que, pel que sembla, fa justícia al seu origen, ja que aquest pastisset està elaborat amb la mateixa massa del croissant. Així i tot, el seu inventor va ser un austríac, August Zang, qui el 1830 va obrir la seva pastisseria al núm. 92 de la rue de Richelieu, a París, i va començar a vendre els seus croissants vienesos amb xocolata batejats en un principi com a schokoladencroissants.

Bon appetit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>