Olor de colònia

Tots els alumnes de 2n de batxillerat del nostre institut i una bona part dels de 1r van fer aquest dilluns una visita al Museu de la Colònia Vidal de Puig-Reig, que pertany a la xarxa del mNACTEC. Allà els van explicar el funcionament d’una fàbrica tèxtil i la vida quotidiana de les gents a la colònia (horaris, llocs de treball, hàbits, lleure…).

Potser per a la física, els viatges en el temps són, ara per ara, impossibles; tanmateix, no ho són pas per a la història. Aquest museu és una aposta per reviure el passat en pròpia pell. La proximitat de les seves parets, dels seus terres i dels seus sostres ens segresta i ens trasllada del nostre segle XXI als inicis del segle XX.

Història, tecnologia, economia… Aquesta ha estat, sens dubte, una visita profusament didàctica.


El títol d’aquesta entrada és el de la famosa novel·la de Sílvia Alcàntara homònima de la no menys coneguda minisèrie produïda per TV3.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>