Obrim els ulls

Avui dia, la violència envers les dones i les nenes és una de les violacions dels drets humans més esteses i devastadores del món. Segons dades des de les Nacions Unides, gairebé la meitat de les dones víctimes d’un homicidi intencional són assassinades per la seva parella sentimental o per un familiar. I no només és una forma estesa i devastadora violació dels DDHH.; és, a més, una de les més persistents. És justament per això que es fa necessari el dia d’avui al calendari: hem d’aconseguir el suficient grau de conscienciació que permeti la seva erradicació progressivament i inexorable.

Al nostre país, un de cada quatre joves estudiants d’institut no és conscient que la violència de gènere sigui un veritable problema. El Coll i Rodés no pot ser aliè, doncs, a una realitat sobre la qual cal influir, sobre la qual —malgrat la mala premsa recent del terme— cal adoctrinar.
I ho hem fet tots plegats aquest matí, hem volgut obrir ulls aquest 25-N tots junts. No érem professors, alumnes, administratives i conserges; érem una comunitat educativa solidària que vol projectar en la societat el seu desig de concòrdia entre sexes, el desig que l’amor es mostri sempre i únicament com a amor.

Així doncs, els delegats de cada curs, des de 1r d’ESO a 2n de batxillerat i cicles, han llegit un eslògan escollit pels membres de les respectives classes i, en companyia d’aquests, han creuat la pista de bàsquet en direcció cap a la de futbol, a la qual han entrat a través d’una de les porteries, marcant d’aquesta manera un gol simbòlic en la lluita contra la violència masclista. En arribar a aquesta pista els alumnes han anat seient per dibuixar a terra un immens llaç humà, que s’ha tenyit de lila quan tothom ha aixecat, braços enlaire, els seus fulls de color.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>