Mones de xocolata

Des del segle XV, quan es va documentar per primer cop el costum de menjar mona per postres el dilluns de Pasqua, fins a aquest precís moment que ara documentem, molt ha estat el que ha evolucionat la tradició catalana de les mones de Pasqua. Les que avui han presentat els estudiants de 1r curs del CFGM de Forneria, Pastisseria i Confiteria del nostre institut són unes cases i uns ous de xocolata de formes perfectes que poc tenen ja a veure amb aquella mena de tortell fet amb pasta de pa, a sobre del qual era costum col·locar ous amb la closca pintada.

Però és condició inexcusable que tot evolucioni. De fet, és probable que, en un futur no gaire llunyà, aquests alumnes que ara han fet les seves primeres mones, en continuïn fent d’altres més atrevides pel que fa a formes i a gustos.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>