Menú nou al restaurant pedagògic

Aquesta setmana iniciem nou menú. Comencem els aperitius amb un tastet d’anguila fumada, una deliciosa proposta d’obertura, ja que consisteix en anguila fresca que hem fumat per realçar el seu sabor. L’anguila es fuma en fred, la qual cosa li dona un sabor fumat únic i distintiu.

El segon aperitiu és una proposta de temporada. És temps de calçots i proposem una croqueta de calçots amb salsa romesco.

Pel que fa als entrants, iniciem amb una proposta calòrica i molt arrelada als Pirineus catalans, un plat ideal per dies de fred, el trinxat de la Cerdanya. El trinxat és un plat a base de col i patates, acompanyat de botifarra negra, tot sofregit amb oli d’oliva i all. El resultat és un plat contundent amb la col que aporta un toc dolç i cruixent, mentre que les patates donen una textura cremosa i suau. La botifarra negra, amb el seu gust intens i especiat, realça encara més el sabor d’aquest plat tradicional.

El carabassó farcit de rap i gambes és una recepta de la cuina mediterrània que combina els sabors del carabassó, el rap i les gambes de forma molt natural i sense grans complicacions, conservant el gust original dels seus ingredients.

El peix d’aquest nou menú és el Llobarro a la donostiarra amb patata panadera i ceba. El protagonista indiscutible és el filet de llobarro que preparem amb una tradicional salsa donostiarra que destil·la autenticitat i sabor potenciat per la ceba caramel·litzada i l’all perfumat. El toc àcid del vinagre blanc intensifica les notes marines, creant una simfonia de sabors que captiva els sentits. L’acompanyament de patates panaderes, tallades finament i saltejades, ofereixen una textura cruixent i una cremositat que equilibra perfectament el plat. Una explosió de sabors que ens transporta directament a les tavernes costaneres del País Basc.

La carn d’aquesta setmana consta d’una costella lacada a on fusionem la tendresa de la carn amb un glacejat irresistiblement dolç i salat. La carn sucosa i tendra cuita a la perfecció, li dona una la textura delicada que es desfà al paladar. El contrast, l’aporta la capa exterior lacada que amb la seva caramel·lització, crea una crosta cruixent que encapsula la carn melosa sorprenent amb el contrast de textures des de la primera mossegada.

Les maduixes al Chardonnay amb escuma de iogurt són unes postres fresques i senzilles, però a la vegada, extremadament elegants. El Chardonnay, al ser tan aromàtic, ens permet ressaltar i realçar els sabors naturals de les maduixes en el seu punt exacte de maduració. La suavitat del iogurt contraresta elegantment l’acidesa lleugera de les maduixes i compleix la seva missió de proporcionar una textura sedosa que es desfà delicadament a la boca.

Per finalitzar, el carro de pastissos, un dels nostres tocs finals amb les elaboracions de l’obrador de pastisseria que van canviant en funció de la producció de la setmana.

Si us fa el pes i esteu interessats a provar-ho contacteu amb nosaltres i us formalitzarem la reserva. Ens podeu localitzar a través de l’adreça electrònica hostaleria@insramoncoll.cat o al telèfon 674 07 51 40.

Us hi esperem!

Equip de cicles formatius.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>