Aquesta setmana, al restaurant pedagògic de l’Escola d’Hostaleria de Lloret de Mar, comencem la celebració gastronòmica de Nadal. Us fem una proposta de clàssics, on la màgia, els sabors i els olors de les festes són molt presents. La creativitat del professorat i l’alumnat del CFGM de Cuina i Gastronomia i del CFGM de Forneria, Pastisseria i Confiteria ofereix un menú en què es combinen i s’integren ingredients frescos i de qualitat. D’altra banda, el servei i atenció al client de l’alumnat i professorat del CFGM de Serveis en Restauració també us captivarà, ja que tenen en compte tots els detalls perquè la vostra experiència al restaurant sigui única i memorable. Realment, l’entrada dels plats a sala enamora.
Com a obertura, oferim uns aperitius ben diferents, una interpretació avantguardista que anomenem “Vermutillo“, a on la base cruixent de pa de coca sosté una maionesa suau d’escopinyes amb musclo escabetxat i coronat amb gelatina de vermut. El segon aperitiu és el caneló de peix i marisc, tota una explosió de sabors marins envoltats d’una capa fina de pasta.
Comencem els entrants amb una terrina de foie amb poma cítrica, mango i pa de panses: un bon preludi d’allò que ha de venir. Seguim la nostra experiència gastronòmica amb l’aroma inconfusible de l’escudella, un plat que ens trasllada a la infantesa. Ve acompanyada de la tradicional pilota i dels galets de Nadal i, per arrodonir-ho, una brunesa d’hortalisses i el brou de Nadal. L’exclusiva presentació artística que li donem és tot un regal per a la vista i el paladar.
De peix, tenim el suquet de rap i llagostins, amb un sabor intens que ens transporta al mar Mediterrani i que ocupa el centre d’aquesta experiència culinària. Una oda a la cuina tradicional que destaca per la qualitat dels seus ingredients.
El plat principal ens transporta a una experiència sublim: balotina de pollastre farcida de botifarra, poma, prunes, orellanes i un toc d’ibèric. Una obra mestra culinària, amb el seu interior suculent i una presentació elegant.
Posem el punt final al menú amb notes dolces i festives: en primer lloc, us delectem amb el tronc de Sant Silvestre, unes postres exquisides amb unes capes fines de diferents textures de xocolata i estètica similar al braç de gitano, i, per rematar, l’assortiment de torrons de la casa, un extra ineludible en aquestes dates.
Reserveu la vostra taula a hostaleria@insramoncoll.cat o al telèfon 674 07 51 40.
Bon profit!
Equip d’ensenyaments professionals.