Memorial Walter Benjamin

Des del MUME (Museu de l’Exili), ens han ofert la visita guiada “Camins de l’exili: Portbou i Walter Benjamin”, on els alumnes de primer del batxillerat social han pogut trepitjar camins que són part de la història del nostre país i empatitzar amb moments que es van viure durant la Guerra Civil.

Des del Coll de Belltres, pas fronterer entre Espanya i França, gaudim d’una visió panoràmica dels dos estats i comprenen com es va dur a terme l’exili a peu de molts espanyols que fugien de la Guerra Civil espanyola. Paral·lelament, comencem a introduir la figura del filòsof Walter Benjamin, qui va fugir de la seva Alemanya natal perseguit pel nazisme.

Caminar per Portbou els permet entendre la situació estratègica d’un poble de costa fronterer, res a veure amb la nostra localitat, Lloret de Mar, i ens arribem al Memorial de Walter Benjamin. El memorial-instal·lació obra de Dani Karavan ens permet reflexionar, a través de les tres construccions que parlen estretament amb el paisatge, sobre les conseqüències de la II Guerra Mundial tot llegint fragments de textos del filòsof pensador Walter Benjamin.

Gemma Janoher.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>