Llobarro o filet

Al restaurant d’aplicació dels nostres cicles formatius, tot comença sempre per un còctel de benvinguda i dos aperitius molt atractius. Els de l’actual carta són el bombó de formatge i mango i les braves S. A.

Pel que fa als dos plats principals que servim durant aquesta setmana dins del menú gastronòmic, gran part del seu protagonisme el cedeixen a les salses que els acompanyen. I això que el peix és, ni més ni menys, un llobarro, i la carn, un bon filet de vedella.

El llobarro se serveix amb una crema de coliflor, de la qual la mateixa Madame du Barry n’estaria orgullosa. Aquesta dona, amant del rei francès Lluís XV i no gaire amiga de Maria Antonieta, va convertir Versalles en un temple de culte a la coliflor, no sols com a protagonista de la cuina de palau, sinó també de la seva decoració, ja que es conreava també als jardins amb finalitat ornamental.

El filet se serveix amb salsa Cafè de París, la qual, malgrat el que el seu nom pugui fer-nos pensar, no va néixer a la capital de França, sinó a la ciutat suïssa de Ginebra. Es tracta d’una salsa arcana, elaborada a partir de la barreja de nombroses espècies i herbes sobre una base de mantega i ha esdevingut, molt probablement, un dels maridatges més fidels entre una salsa i una carn, ja que difícilment se serveix si no és per acompanyar un bon entrecot o, com en aquest cas, un bon filet.

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>