La cuina japonesa es caracteritza per la senzillesa i la composició delicada, però també per una presentació plena de color i força. Segurament per això va captivar la Ruth, la xef de la setmana a l’Escola d’Hostaleria de Lloret de Mar, i segurament per això també, actualment és la base de les seves elaboracions de cuina.
Inicialment, el sushi era una barreja fermentada d’arròs i vinagre que servia per conservar el peix i, de fet, només se’n menjava aquest últim, fins que els habitants d’Edo, l’antic Tòquio, van començar a menjar-se el peix cru, també amb l’arròs. En l’actualitat, aquesta recepta consisteix en petites croquetes d’arròs amb un tall de peix cru al damunt, o en rotllets d’arròs farcits i amb un embolcall d’algues.
La proposta de sushi que la nostra xef ha inclòs en el menú de degustació és un entrant elaborat amb salmó i alvocat.
El sushi no és l’única incursió de la cuina japonesa al menú; els comensals també poden tastar les crestes, anomenades sovint gyozes, que la Ruth ens presenta com a plat principal. Es tracta de petits panadons farcits que tenen una textura molt peculiar, consistent per fora i tendra i sucosa per dins, donat que passen per la planxa i s’acaben al vapor. El farciment que proposa la Ruth és amb verdures i llagostí.
Equip de cicles formatius.