III Trobada de delegats de la Selva


L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha organitzat la tercera trobada de delegats d’ESO de la Selva aquest divendres, 15 de febrer. En total hi han participat un total de 94 alumnes, entre els quals es trobaven els 12 delegats de 2n d’ESO del Coll i Rodés,  i 25 tutors provinents de 14 instituts diferents de la comarca, així com 18 tècnics de joventut. Aquesta jornada és un espai de trobada i intercanvi entre els diferents alumnes on es treballa l’aprenentatge de diverses competències socials i comunicatives, així com algunes habilitats per a la vida (empatia, resolució de conflictes, treball en equip…).

En el transcurs de la jornada s’hi han organitzat diversos tallers formatius i dinàmiques tant per als delegats i les delegades com per als tutors. Pel que fa als delegats, han participat en tallers i dinàmiques que tenien com a objectiu millorar les seves competències en resolució de conflictes, conducció de grups i escolta activa. D’altra banda, la formació que han rebut els tutors tenia com a objectiu facilitar la participació dels joves a l’aula.

Els professionals de joventut de la Selva, entre els quals es troben els nostres amics d’El Puntet, han estat els encarregats de portar a terme la dinamització dels tallers i l’atenció als delegats i delegades que han participat en les sessions, i l’organització de les sales.

La valoració que en fan tant els joves com els tutors és molt positiva, i en destaquen, sobretot, la importància de fer jornades com aquestes perquè no és habitual fer-ne i reconeixen que espais d’intercanvi, reflexió i debat com aquests són molt necessaris.

El conseller comarcal de Joventut al Consell Comarcal de la Selva, Joan Antoni Hervias, veu amb molt bons ulls aquesta iniciativa de l’Oficina Jove. Hervias ha incidit en l’objectiu que es vol aconseguir amb una activitat d’aquestes característiques: “Volem ajudar els delegats i les delegades facilitant recursos i eines al mateix temps que fomentem les relacions entre joves de diferents municipis de la Selva.” Per part de l’Ajuntament de Sils, hi ha participat la regidora d’Ensenyament, María José López, que ha valorat molt positivament aquesta nova trobada de delegats i ha instat els alumnes a aprofitar la jornada al màxim. Així mateix, ha destacat la gran tasca que s’està duent a terme des de l’Oficina Jove del Consell. Hervias i López han estat els encarregats de donar el tret de sortida a la tercera Trobada de Delegats d’ESO de la comarca de la Selva, que una vegada més ha acollit la població de Sils.

Els tècnics de l’Oficina Jove de la Selva han assegurat que aquesta tercera trobada ha estat un èxit i s’ha consolidat totalment assolint els objectius previstos. Des de l’ens comarcal aposten perquè aquesta trobada de delegats de la Selva tingui continuïtat en els pròxims anys i, fins i tot, es pugui ampliar a cursos i estudis superiors. En aquest sentit, Xavi Amat, coordinador de l’Oficina Jove de la Selva, ha assenyalat: “Per als alumnes és una experiència molt enriquidora”.

Font: Consell Comarcal de la Selva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>