II Cursa solidària

Aquest curs el servei comunitari per a tot l’alumnat de 3r d’ESO arriba a la seva segona edició. Es tracta d’una matèria transversal que tot l’alumnat ha d’haver realitzat durant 3r o 4t d’ESO.

La finalitat última del servei comunitari és garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

En el nostre cas, el servei comunitari s’ha desenvolupat entorn de l’organització d’una cursa solidària, els beneficis de la qual aniran destinats a una entitat que han triat els alumnes després d’estudiar diferents ONG que treballen a Lloret. L’entitat triada durant l’edició anterior va ser Força AME; enguany, ha estat l’associació Pas a Pas, orientada cap a la inclusió de les persones amb autisme. La cursa està oberta a tota la població i tindrà lloc el diumenge 7 d’abril, a partir de les 10 h, a l’avinguda Josep Pla, davant del PdePÀ.

El dia de la cursa cada alumne tindrà assignada una tasca concreta: inscripció, lliurament de dorsals, reportatge de la cursa, animació durant les curses infantils, tallers, control de sortida i arribada, lliurament de premis, controls en el recorregut, preparació de l’avituallament…

Prèviament, els alumnes estan portant a terme activitats com el marcatge del recorregut, la difusió a la ràdio, escoles, instituts i entitats esportives de Lloret, la cerca d’espònsors…

El dia 7 de abril serà, en última instància, una jornada lúdico-esportiva on es pot participar en família corrent, caminant… i gaudir de totes les activitats preparades pels alumnes del nostre institut. A més, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme, l’associació Pas a Pas ha organitzat una festa molt a prop de la nostra ubicació, de manera que es puguin combinar les activitats d’uns i altres.

L’Equip docent de tercer s’ha implicat activament en el projecte i l’equip directiu els agraeix expressament aquesta implicació, ja que és conscient de l’esforç que suposa portar a terme un projecte d’aquesta magnitud.

Cristina Rupià.

Escolta a la barra d’àudio següent un fragment de l’entrevista que van fer a la Núria, la Laia, la Neus i l’Aisha als estudis de Nova Ràdio Lloret.

 

I aquest que veieu a continuació és el vídeo promocional que van gravar els alumnes que formen part del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>