Hackató 2019

[Fes clic aquí per a veure l’extens album de El Puntet i aquí, per a veure el reportatge de Nova Ràdio Lloret]

L’Aroa, la Nia, la Noemí, la Cristina i el Cristian, cinc alumnes de 2n de batxillerat del nostre institut, juntament amb tres més de l’institut Rocagrossa, han estat els joves que han participat en la IV Hackató de Lloret de Mar durant les 24 hores que van transcórrer entre el vespre d’aquest divendres i el de dissabte.

Les hackatons són experiències de dinàmica horitzontal i intensiva en les quals els participants col·laboren aportant les seves experiències i habilitats individuals amb el propòsit de desenvolupar solucions concretes als problemes plantejats, com a reptes en un temps limitat. En principi, les hackatons estan vinculades al món de la programació informàtica (el nom és un acrònim format per les paraules hacker i marató). Malgrat això, cada vegada més, aquestes trobades s’organitzen per plantejar reptes en àmbits que no són l’informàtic. A Lloret, en concret, la regidoria de Joventut, l’Associació de Comerciants i el Gremi de Bars, Restaurants i Cafeteries ofereixen, a través del casal de joves El Puntet, una oportunitat única per tal que els nostres joves aconsegueixin experiència en el terreny de l’emprenedoria i de la innovació. El repte consisteix a fer que una sèrie de comerços lloretencs plantegin propostes de millora per als seus negocis. Els joves visiten les instal·lacions i es posen a pensar solucions per aconseguir aquestes millores.

En aquesta IV edició, els comerços participants han estat el restaurant Can Bolet, la botiga La Moreneta i el supermercat MMM.

Ajuntament, comerciants i joves han valorat molt positivament aquesta iniciativa que situa l’aprenentatge en un terreny de joc real i professional. La intenció, doncs, és que l’any vinent hi hagi una V edició de la hackató de Lloret de Mar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>