Filet Stroganoff

El filet Stroganoff que ha proposat aquesta setmana el xef Dmitrii és un plat provinent de la cuina tradicional russa, però que, des del segle XVIII, forma part de l’alta cuina internacional. Consta de carn de vedella, tallada a daus i acompanyada amb bolets, cebes i salsa. El nom guarda relació amb el comte rus Gregory Stroganoff (1770-1857), noble poderós i gran gastrònom, que sempre tenia al seu servei bons cuiners que li preparaven diferents viandes. Precisament, va ser un d’aquests cuiners qui va preparar aquest plat de carn que es va convertir en el favorit del comte.

Després de la caiguda de l’imperi rus, la recepta es va popularitzar i es va arribar a servir als hotels i restaurants de la Xina abans del començament de la Segona Guerra Mundial. Els immigrants russos i xinesos van fer que es propagués aquest plat als Estats Units, on es van generar diverses variants, totes molt populars durant els anys cinquanta del segle XX. La més popular d’elles és potser la que acompanya aquest plat amb arròs i ou.

Equip de cicles formatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>