Empúries grecoromana

Χαίρε!

Dimarts 29, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat de l’assignatura de Grec van realitzar una sortida a Empúries per visitar les famoses ruïnes grecoromanes. Gràcies al nostre guia, Eusebi Ayensa, ens vam endinsar en el jaciment a través d’una ruta literària d’autors grecoromans que no deixà indiferent a ningú, tot caminant per la neàpolis, el museu i la ciutat romana.

Dins la ciutat grega, vam descobrir el Serapeion (temple dedicat a la divinitat asiàtica Serapis), l’Asklepeion (centre consagrat al déu de la medicina Asclepi, que presideix l’estança en forma d’estàtua), la Factoria de Salaons, el Macellum, l’àgora i el museu, ple d’objectes fascinants: monedes, escultures i mosaics.

Ja a la ciutat romana, vam passejar per una gran domus. Al costat, unes termes i un fòrum, unes tabernae i la muralla. Impressionants!

Lorena Redondo.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>