El melós de porc amb poma de Girona i reducció de vi ranci ens agrada especialment per diversos motius. La textura del melós de porc és tendre, melosa i es desfà a la boca. El seu sabor intens contrasta amb el de la poma de Girona que té una textura cruixent i un gran atractiu visual. La poma de Girona és una indicació geogràfica protegida (IGP) per a les pomes produïdes als termes municipals de les comarques catalanes de la Selva, el Baix Empordà i l’Alt Empordà, el Gironès i el Pla de l’Estany. Les condicions climàtiques del sòl específiques d’aquesta zona confereixen a les pomes les seves característiques diferencials. Les pomes emparades sota aquesta IGP han estat conreades d’acord amb les normes de producció integrada per a pomes, amb mètodes que respecten la salut humana i el medi ambient, i es recullen quan l’estat de maduresa del fruit és l’adequat. El vi ranci que hi afegim ens aporta molts matisos al plat, té acidesa, un punt d’oxidació interessant i, a més, és dolcenc. Funciona molt bé amb el melós de porc, ja que neteja els sucres que s’han desprès en enrossir-la i els converteix en una salsa perfumada.
Equip d’ensenyaments professionals.