El llenguado a la meunière

Com hem comentat en ocasions anteriors, el llenguado a la meunière, és un plat clàssic de la cuina francesa, amb una història vinculada a la revolució culinària que va tenir lloc a França durant la segona meitat del segle XIX, durant la qual xefs com Escoffier van transformar la cuina francesa en una de les més influents i respectades del món. Escoffier va ser un dels pioners a introduir noves tècniques de cuina i presentacions de plats, i el llenguado a la meunière és un bon exemple d’aquesta innovació.

La preparació clàssica del llenguado a la meunière consisteix a passar els filets de llenguado per farina i després saltejar-los en mantega fins que estan daurats i cruixents. Posteriorment, s’afegeix suc de llimona, mantega fresca, i generalment una mica de julivert picat. El plat se serveix calent, amb la salsa preparada a la mateixa paella en la qual es cuina el peix.

Equip d’ensenyaments professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>