El Cimitomba de la Laia

La Laia en el seu menú d’aquesta setmana ha presentat el Cimitomba, un plat típic de la zona, arrelat a la tradició marinera, sobretot a la de la vila de Tossa de Mar.

Abans, els pescadors estaven fora de casa moltes hores, i, aprofitaven per cuinar dins la mateixa barca. Agafaven productes del camp com patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i les espècies i sortien a la mar. Quan arribava l’hora de dinar, posaven dins l’olla la ceba, les patates a rodanxes, les hortalisses trinxades i uns grans d’alls. Hi afegien el peix que no es podia portar al mercat, o bé perquè estava trencat o bé perquè tenia mal aspecte; ho cobrien d’aigua i hi tiraven un raig d’oli per posar-ho a coure tot conjuntament. Quan anava fent la cocció, feien un allioli negat ben abundant que posaven per sobre del peix quan només quedaven uns 5 minuts per acabar la cocció.

La Laia ens ha proposat la seva versió de Cimitomba amb rap, producte de qualitat i de gust intens que aporta més solemnitat al plat.

Equip de cicles formatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>