El canyut del Delta

L’entrant fred del menú de la ciència al restaurant de l’Escola d’Hostaleria de Lloret de Mar és un canyut del Delta. A banda de ser un marisc de gust intens, és molt saludable, ja que, per una banda, la seva aportació en greixos és molt baixa i, per altra, és ric en iode i àcids omega-3. El Delta de l’Ebre és un dels indrets naturals més rellevants de Catalunya i el canyut, un dels regals gastronòmics que ens ofereix. Aquest deliciós marisc té una aparença molt similar a la de la navalla, però poden diferenciar-se fàcilment observant la seva closca: mentre que la navalla la té corbada i llarga, el canyut la té recte i més curta. El canyut és de mida més petita que la navalla, però de gust molt més intens.

La singularitat gustativa dels canyuts del Delta de l’Ebre resideix, en part, en la composició de les aigües del delta. Els canyuts viuen refugiats en uns forats verticals que fan a la sorra, que poden arribar a fer 50 cm de profunditat. Per alimentar-se, pugen fins a la part superior del forat on capten i filtren els nutrients que troben a l’aigua.

Equip d’ensenyaments professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>