El repte del Dia Internacional de la Llengua Materna

mld

En commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna de la UNESCO el dia 21 de febrer, us convidem a participar en aquest repte nou i divertit usant les xarxes socials per a promoure i celebrar la diversitat cultural i lingüística a Internet.

Com sabeu, el DLM es va fundar per a promoure i celebrar la diversitat cultural i lingüística arreu del món, amb una èmfasi especial en les llengües indígenes, minoritàries, patrimonials i amenaçades.

Quin és el nostre repte? Unir-nos al moviment i participar creant un mem original en la nostra llengua materna, afegint-hi un hashtag i compartint-lo amb altra gent d’arreu del món.

Per a participar:

Pas 1: Elegim una imatge.

Elegim la imatge que volem usar. Pot ser una foto usada freqüentment en mems o una de les nostres fotografies. Moltes de les plataformes de generació de mems tenen ja imatges disponibles. Usem plataformes com ara les següents:

Pas 2: Afegiu-hi text

Usant una plataforma lliure de creació de mems o qualsevol altre programari que vulguem, seleccionem els textos que hi ha sobre i sota de la imatge. Aquests textos poden ser humorístics o reflexius: us animem a crear mems que parlen de la preservació o la revitalització de les llengües.

Pas 3: Guardem i apugem la imatge.

Guardem i apugem la imatge a la nostra plataforma social preferida (p. ex., Instagram, Twitter, Fracebook).

Pas 4: Afegim-hi hashtags.

  • Afegim l’hashtag #MemeML
  • Afegim l’hashtag de la llengua (p.ex., #Català, #Yourba)
  • Afegim l’hashtag del nostre institut #collirodes

Pas 5: Ens unim al repte.

  • Busquem altra gent que comparteix els seus mems amb l’hashtag #MemeML a InstagramTwitter o Facebook, i comentem, compartim o retuitem els missatges.
  • Busquem l’hashtag per a la nostra llengua.
  • Assegurem-nos que etiquetem altres persones “reptant-les” a crear un mem propi. Connectem amb altra gent que celebra la diversitat lingüística.

Com a exemples, mireu els tres mems que figuren en aquest article (el del començament i els dos que hi ha a continuació) i que han estat elaborats pel professorat del Departament de Llengua Castellana. Demà els pujarem a les xarxes.

lengua-materna-mapamundi

 

lengua-materna-pitufos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>