Brownie de família

Aquesta setmana, l’alumnat de CFGM de Forneria, Pastisseria i Confiteria està elaborant brownies.

L’origen del brownie (‘marronet’, en anglès) s’ubica als Estats Units cap a l’any 1897. Aquest pastisset es coneix també com a brownie de xocolata o brownie de Boston i actualment compta amb una immensa varietat de receptes que varien en proporcions i en incorporació d’ingredients. Com a anècdota us recordem que el brownie va ser fruit d’un error, un accident culinari d’un cuiner americà que va oblidar posar llevat al pa de pessic de xocolata que estava elaborant. Per no llençar-lo, se’l van menjar valorant les qualitats del producte resultant: un pastís cruixent per fora, tendre i sucós per dins i amb unes característiques visuals peculiars.

La recepta original del brownie és de xocolata amb nous i sense llevat. Aquest pa de pessic es pot fer en motlles individuals, encara que és més habitual fer-ho en una safata de poca alçada i tallat en porcions. Nosaltres, aquests dies, en fem trossos exactament iguals per servir-los en el menú de família. Aquesta metodologia ens permet practicar les mesures i marcatges després de l’elaboració per tal que les peces resultants surtin exactament iguals, tallades al mil·límetre, com si treballéssim a una pastisseria de categoria i preparéssim les porcions per servir-les als nostres clients.

Equip d’ensenyaments professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>