Dijous, els alumnes del nostre institut van tenir una deliciosa sorpresa en forma de barretes de xocolata, gentilesa dels seus companys de 2n curs del CFGM de Cuina i Gastronomia. El fet que les existències es van acabar de seguida diu a les clares que aquesta llaminadura de bar estava per llepar-se’n els dits. No és d’estranyar, aquestes barretes es troben en la línia pastissera de les de la marca de prestigi Mars, en especial, dels seus Snickers, considerades com les xocolatines més venudes de la història.
Malgrat això, Rubén de Prado, cap de departament dels cicles formatius, s’estima més anomenar barretes veganes de xocolata aquestes delícies del paladar elaborades com a pràctica a l’aula d’aplicació. Segons ell mateix explica, es tracta d’una base feta amb flocs de civada, anacards, crema de cacauet i xarop d’atzavara, a la qual s’afegeixen cacauets salats i una crema al mig a base de dàtils, oli de coco i més crema de cacauet. I tot, és clar, banyat amb xocolata.
Després de saber la recepta, encara estranya menys que els alumnes (i els qui no érem alumnes) acabessin tan aviat amb elles.