Sortida a una planta de triatge d’envasos

Planta de triatge d'envasos de Gavà-Viladecans (maig de 2019)

El passat més de maig, l’alumnat de 1r d’ESO, que com ja sabeu realitza el projecte “Planeta B” dintre de la matèria de cultura i valors, va realitzar una visita guiada a la planta de selecció d’envasos de Gavà-Viladecans. Aquesta instal·lació té la funció de separar els diferents residus procedents del contenidor groc (envasos) segons eltipus de material. Allà vam aprendre com s’acaben recuperant, principalment, metalls (ferro i alumini), brics i plàstics de diferents tipus (PEAD, PEBD, PET…). Un cop separats, els materials reciclables es premsen en bales i es transporten a les empreses gestores corresponents.

La visita es va iniciar amb una introducció per contextualitzar la planta dins el sistema metropolità de gestió de residus i a continuació es va realitzar un recorregut per la planta per veure de primera mà els processos que s’hi duen a terme.

L’objectiu principal d’aquesta sortida era conscienciar-nos de la gran quantitat de residus que es generen a l’àrea metropolitana de Barcelona i la seva problemàtica, així com fomentar la pràctica d’hàbits encaminats a la prevenció de residus (reducció i reutilització) i a un consum responsable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>