Poetry Slam

El slam poetry o slam és 50 % poesia i  50 % interpretació. Consisteix en recitar poesia urbana en un espai públic amb o sense micròfon. La seva filosofia és fer menys elitista i més viva la poesia, per això sol tocar temes actuals i propers i les seves regles són mínimes. A Europa va començar a aparéixer a la dècada de 1990 i actualment hi ha esdeveniments amb slam de molt alta qualitat. 

Per primera vegada, durant el curs 2019-2020, l’alumnat de 4t ESO del nostre institut va gaudir de quatre sessions de “Poetry Slam” impartides i subvencionades per l’Ajuntament de Sant Boi.

Amb aquest projecte, el nostre alumnat va tenir una magnífica oportunitat per expressar les seves emocions i convertir-les en poesia. 

Després de la seva actuació a classe, les persones que guanyen aquest joc centrat en la paraula poden participar en una competició amb l’alumnat guanyador de la resta de centres de Sant Boi. En aquestes competicions, que tenen un format àgil, dinàmic i participatiu, la paraula és l’element essencial. Els i les participants o slammers disposen de 3 minuts per interpretar un text d’autoria pròpia, fent servir només la seva veu i el seu cos, a una audiència que és qui decideix quina actuació és la guanyadora. 

Professora responsable del projecte: Laura Mora.