Visita al Jardí Botànic de Barcelona

El dilluns dia 16 de desembre vam visitar el Jardí Botànic de Barcelona.

L’alumnat de Comunicació de projectes de 3r d’ESO i el de l’Aula d’Acollida vam anar a Barcelona a visitar el Jardí Botànic. Allà, la Patrícia ens va explicar  unes quantes característiques –algunes no molt conegudes– sobre les plantes, com pot ser resistència al foc, els tipus de plantes d’aromes diferents, etc.

Aquest jardí està situat a la muntanya de Montjuïc i compta amb diferents zones que fan referència a llocs diversos del món, com per exemple: California, Xile, Sud-àfrica o Australia, la qual cosa significa que al jardí podem trobar plantes pròpies d’aquelles zones.

El Jardí Botànic de Barcleona és un bon lloc per a les persones que els entusiasmen les plantes, per saber-ne més i per experimentar coses noves i observar, segurament, plantes que ni s’imaginen que existeixen i que no havien vist mai.

Vet aquí una mica d’informació sobre les estratègies d’algunes de les plantes que trobem al jardí:

  • Xile: Les estratègies de les plantes de Xile són la profunditat de les arrels i la fabricació de components aromàtics.
  • Fynbos, sud-africà: Les estratègies de les plantes de Fynbos, sud-africà, són la resistència al foc i les plantes esclerofil·les.
  • Mallee, australià: Les estratègies de les plantes de Mallee, Austràlia, són la resistència al foc i les plantes esclerofil·les.
  • Chaparral, Californià: Les estratègies de les plantes de Chaparral, Californià, són reservar aigua, sobretot, però cal dir que també tenen un tronc molt robust per resistir-se al foc.

Jan Cartagena i Roger Subirana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>