Una passejada per Barcino

El dia 22 d’abril, els alumnes de primer i segon de batxillerat que cursen llatí van tenir el plaer d’anar a Barcelona d’excursió juntament amb la directora Eva Raich i la professora de llatí Laura Costa. 

En arribar a Barcelona, la sortida va començar amb una visita a la necròpolis, situada als afores de la muralla. Allà vam contemplar els diferents tipus d’enterraments que practicaven els romans, com ara les àmfores, les cupae o les tegulae imbres, la qual està situada a l’actual plaça de la Vila de Madrid.

Abans d’entrar dins la muralla, van poder contemplar també les restes de dos aqüeductes,  

i tot seguit vam seguir pel carrer Decumanus Maximus (actualment el carrer del Bisbe), el qual es tracta d’un dels més importants de l’antiga Barcino i que creua d’est a oest. 

Després, van arribar al fòrum, és a dir, el centre de la ciutat, que es troba actualment entre l’Ajuntament i la Generalitat, i més tard van seguir pel Cardo Maximus (l’actual carrer de la llibreria). 

Vam visitar, a més a més, el centre excursionista de Barcelona, on es troben quatre columnes del temple d’August, que també està ubicat al fòrum. 

Finalment, vam entrar al museu del subsòl de Barcelona veient les restes de diferents tallers dedicats a bugaderia (fullonica), així com la tintoria, un taller especialitzat de salsa Garum, llavors, un taller de producció vinícola a més a més de diferents mosaics. D’altra banda, vam passar a la part de restes cristianes, destacant la casa del Bisbe i l’església. A més a més, vam poder veure objectes quotidians que els romans feien servir. 

En conclusió vam poder contemplar l’antiga ciutat de Barcino, podent imaginar la vida que envoltava l’antiga ciutat.

Carla Gómez i María García