Plantant cara al capitalisme: L’empresa cooperativa

Fa uns dies, vam rebre la visita d’en Nil Saladich, de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, que ens va parlar de les cooperatives com una alternativa al model d’empresa capitalista.

Una cooperativa és un tipus d’empresa més responsable amb la societat i amb el medi ambient, on el seu valor més important són les persones i no pas els diners. Hi ha diferents tipus de cooperatives: agràries, de consumidors i usuaris, de serveis, de treball, etc.

Actualment, és un model en creixement i s’estan creant moltes cooperatives en sectors econòmics controlats per l’empresa capitalista, com per exemple, el sector de l’energia, el de les comunicacions, el de la vivenda o el financer.

Vet aquí quatre exemples de cooperatives catalanaes prou conegudes:

Recordeu que hem de ser consumidors i consumidores crítics amb el món que tenim i redirigir les nostres actuacions per aconseguir un món millor i més just per a tothom.

Alumnat de primer de batxillerat

Economia de l’empresa 1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>