Comunicat conjunt Ajuntament i INS Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, l’Institut Montbui, la Direcció dels Serveis territorials del Departament d’Educació i el Servei de vigilància epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya aquest matí han tingut una nova reunió de seguiment per continuar coordinant les accions respecte a la situació epidemiològica del nostre municipi. 

Avui s’han conegut les dades del cribratge preventiu realitzat el passat dimecres 17 de febrer a l’Institut Montbui als alumnes dels 12 grups que no estaven confinats. S’han detectat 6 casos positius a la prova PCR, que afegits als que ja hi havia, dona un total de 68 positius (un 9,02 % del total d’alumnes i personal docent del centre: 614 persones). 

Pel que fa al nombre de grups confinats, la situació actual és de 15 sobre un total de 23 grups. D’aquests, la setmana vinent es reincorporaran al centre -després d’haver complert els catorze dies de quarantena- 9 grups d’ESO: dilluns (1r A i 2n D), dimarts (2n B i 4t C), dijous (2n A, 4t A, B i D) i divendres (1r E). 

En tot moment s’han activat els protocols establerts amb la finalitat de trencar les cadenes de transmissió, considerant com a contactes estrets a tots els alumnes dels grups amb algun alumne/a PCR+. 

Entre d’altres, les mesures preses han estat: 

  • Realització de cribratges per detectar casos asimptomàtics. 
  • Insistir en el compliment de les mesures sanitàries, d’higiene i neteja tant en el centre com en el dia a dia dels montbuiencs i montbuienques. 
  • Seguiment i vigilància -a través de Serveis Socials i la Policia Local- del compliment de les quarantenes. 
  • Continuar amb les classes presencials -grups no confinats- i telemàtiques -grups confinats- per afavorir el desenvolupament personal i social dels joves. 

Ara mateix, probablement ens trobem en el punt d’inflexió d’aquest brot, tot i que no cal descartar la possibilitat que apareguin més PCR+ durant els pròxims dies. 

Fem una crida al sentit comú i a la responsabilitat de totes les persones afectades, per tal de continuar respectant els protocols i els períodes de quarantena recomanats per les autoritats sanitàries. Només amb la responsabilitat col·lectiva aconseguirem vèncer aquesta complexa situació. 

Com sempre, a Montbui continuarem treballant per una educació pública, segura, i de qualitat.

Santa Margarida de Montbui, 19 febrer de 2021