Inaugurarem el Club de Lectura de la Biblioteca de l’Institut La Romànica amb “La Tresse”

Text: Ana Isabel Camacho

Ens plau comunicar-vos que inaugurarem en breu un cicle de Club de Lectura adreçat a estudiants, famílies, professorat i a qualsevol persona que s’animi a llegir i a compartir el llibre triat per a aquest inici.

La novel.la que us proposem és  La tresse, de Laetitia Colombani , en qualsevol de les seves traduccions i a gust dels lectors i lectores. La versió original és en francés, i ha estat, en català i en castellà, un èxit de vendes al nostre país. El llibre ha estat traduït a més de 25 idiomes;  així doncs, vosaltres trieu i ens trobarem, com a la història, part de la mateixa trena.

Las vidas de Smita, Sarah y Giulia, tan dispares en su apariencia y circunstancias muestran que los problemas, los retos y la solidaridad no tienen patria y que viajan, como las corrientes oceánicas, de parte a parte de nuestro mundo.

Los intentos de destruir la dignidad de estas tres mujeres no nos serán extraños del todo, por desgracia. Pero tampoco lo será , y esta vez afortunadamente, el descubrimiento de que todo está relacionado, y que las jaulas no son tales. Puede que nuestras realidades estén tejidas por hilos en una gran tela de araña.

L’escriptora Laetitia Colombani, autora de La trena

La cineasta francesa (42) ha debutat en la novel·la amb La trena, tres històries paral·leles de dones a l’Índia, Sicília i el Canadà, molt diferents entre elles però igualment oprimides i amb un coratge comú davant dels problemes.

Però què tenen en comú una dona intocable –la casta dels pàries, la més baixa de l’Índia– que treballa recollint excrements humans amb la mà i la Sarah, una superwoman sòcia d’un reputat bufet d’advocats a Toronto? I elles dues amb la Giulia, una siciliana que intenta salvar el negoci ruïnós heretat del seu pare, la fabricació de perruques amb cabells naturals? Doncs que totes tres són les protagonistes de La trena (Salamandra, en català i castellà), la novel·la amb què la guionista i directora de cinema Laetitia Colombani (Bordeus, 1976) ha debutat en la literatura i que s’ha convertit en tot un fenomen perquè, segons els seus editors, ha venut mig milió d’exemplars a França, s’ha traduït en 16 països i ja està en marxa una pel·lícula, que dirigirà la mateixa Colombani.

                                                                                            La Vanguardia, 18 Sep 2018. XAVI AYÉN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>