1r d’ESO visitem l’exposició d’art romànic del MNAC

Els dies 27, 28 i 29 de Novembre els grups de 1er d’ESO vam visitar l’exposició d’art romànic del MNAC. Allà ens van mostrar les seves obres i vam aprendre moltes coses de l’art a l’Edat Mitjana. Vam veure quines eren les tècniques pictòriques que utilitzaven els artistes de l’època i com era un taller de mestres i aprenents en aquells temps. Ens va sorprendre molt descobrir com es van poder transportar totes aquestes pintures murals de mida tan gran des de les esglésies romàniques on originalment van ser creades fins el museu on les podem veure avui. Observant aquestes obres vam conèixer com era la societat i la religió al segle XII i els costums de la seva gent.

Al taller ens vam organitzar en grups formats per mestres i aprenents per treballar tal i com es feia a l’Edat Mitjana. Allà ens van ensenyar la tècnica del tremp, que consisteix en barrejar rovell d’ou, pigments i aigua, per així fer la nostra propia pintura i donar color a unes rajoles molt boniques que també vam dissenyar nosaltres.

A continuació us mostrem un vídeo on podeu veure tot el procés creatiu:

Vídeo MNAC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>