Recomanacions lectores per Sant Jordi

Llaç de dol

Aquests dies s’obre un ventall de possibilitats lectores. Algunes webs fiables que ajuden a decidir quin llibre comprar són les següents:

http://bibliotecavirtual.diba.cat/els-bibliotecaris-recomanen
https://www.omnium.cat/la-llanca-sant-jordi-2015
http://www.illadelsllibres.com/sant-jordi-2015-les-recomanacions-infantils-i-juvenils/

Des de la Biblioteca del centre també recomanaríem, com a homenatge als autores que ens han deixat recentment, una mostra, encara que insuficient, d’alguns dels seus títols:

MATUTE, Ana María (1925-2014) , gran dama de les lletres hispàniques i entranyable comunicadora:  Luciérnagas, Primera memoria o Olvidado Rey Gudú (aquesta darrera esdevé una de les obres més importants en el tema fantàstic en les lletres castellanes).

BARRIL, JOAN (1952-2014), periodista i escriptor d’una gran sensibilitat: Un submarí a les estovalles o, ja que estem per Sant Jordi, Sobre l’amor.

GRASS, GÜNTER (1927-2015), controvertit escriptor alemany, premi Nobel de Literatura i Premi Príncep d’Astúries: El tambor de hojalata o El gato y el ratón.

GALEANO, EDUARDO (1940-2015), escriptor i periodista uruguaià, activista  compromès amb el seu temps:  Las venas abiertas de América latina o Los hijos de los días. Aquest escriptor estava a Barcelona quan el moviment del 15M i, malgrat el seu cansament, va parlar per al moviment dels indignants, defensant el seu dret a manifestar-se.

imagesimagies

I ja que estem recomanant llibres per Sant Jordi, més enllà dels rànkings de llibres actuals, perquè no recomanar algunes de les grans històries d’amor de la literatura universal?

Romeu i Julieta, de William Shakespeare

Desayuno en Tiffany’s, de Truman Capote, novela que es llegeix en un sospir.

Retorn a Brideshead, de Evelyn Waugh

L’edat de la innocència, d’Edith Wharton

Cims borrascosos, de Emily Brontë

Anna Karenina, de Leon Tolstoi

El Gran Gatsby, de Francis Scott Fitzgerald

Travesuras de una niña mala, de Mario Vargas Llosa

(Alguns d’aquests llibres els tindrem a disposició del professorat i de l’alumnat a la biblioteca del centre)

Però també pots actualitzar-te i en el següent lloc web pots trobar recomanacions de literatura juvenil romàntica, amb comentaris dels lectors:

http://www.adolescents.cat/noticia/13909/novelles/juvenils/romantiques/et/recomanem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>