Mujeres y poder, per commemorar la Diada de la dona treballadora

Ressenya del llibre “Mujeres y poder”, per commemorar la Diada de la dona treballadora

Mary BEARD, Mujeres y poder. Un manifiesto. Ed. Crítica

 

L’escriptora anglesa Mary Beard acaba de publicar aquest breu assaig sobre un dels temes més actuals i calents: el paper de la dona. Beard no només és una experta en el món clàssic – és professora en la Universitat de Cambridge-, sinó també una feminista compromesa i molt activa en les xarxes socials.

El llibre té dues parts – fruït de dues conferències. En la primera ens parla de la veu que han tingut i tenen les dones en la societat; en la segona, del poder real dins d’aquest món organitzat per i per als homes.

Els exemples que utilitza per il·lustrar els seus arguments van des del món clàssic fins al dia d’avui. Ens parla de Penèlope, Medusa, Atenea, Antígona o Lisístrata, però també de Margaret Thatcher, Hillary Clinton o Theresa May, entre d’altres. Mary Beard afirma que la misogínia té una base cultural en el món clàssic i que en el món actual el que cal és canviar l’equilibri del poder.

Montse Siles, Departament d’Humanitats i Ciències Socials

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>