Erasmus: mobilitat a Lombardia

Vaig accedir a fer la mobilitat a Itàlia quan se’m va presentar perquè era una gran oportunitat per tenir una experiència laboral en un altre país. La zona de mobilitat és la província de Lombardia, una regió del nord del país on en pocs anys hi ha hagut una gran industrialització. La ciutat on estava era Bérgamo, situada al nord-est de Milà on hi ha un gran patrimoni artístic i arquitectònic.

 

Durant dos mesos he estat fent pràctiques a la empresa Gewiss, un gran productor italià de components per instal·lacions elèctriques . Tenen tres grans línies de producció: La gamma de productes de control de potencia i protecció, es a dir, els components de quadres elèctrics com ara els interruptors automàtics; també fabriquen components per instal·lacions elèctriques en obres a l’aire lliure; i que seria la gran icona de la companya: els productes de domòtica i cases intel·ligents.

Jo he estat treballant en la secció de laboratori, on es fan les proves a tots els productes tal i com dicta la normativa i s’emeten certificats de qualitat que s’envien a tots els països on s’exporta.

Pel que fa el idioma és evident que hi ha molta similitud entre l’italià i el català però tot hi així em va costar comunicar-me les primeres setmanes i em vaig haver d’ajudar de l’anglès. Mica en mica, d’immersió lingüística en les pràctiques a l’empresa i en el lleure ha fet que tingués un domini bàsic molt acceptable.

L’experiència no té preu, tant a nivell personal en els aspectes  de integració des de en un altre entorn, tant a nivell professional en el fet de veure com es treballa en una empresa de molt alt nivell.

Marc Raic, estudiant d’electricitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>