Sortida de 2on d’ESO al Castell de Montsoriu

Els dies 4 i 8  d’octubre els alumnes de 2n d’ESO de l’ Institut Baix Montseny (els que ara estem treballant el projecte : El setge del Castell) vam anar d’excursió al Castell de Montsoriu, que es troba entre Arbúcies i Breda. 

Primer vam anar al Museu de la Gabella,  on ens van explicar tot el que va succeir en aquell castell durant l’Edat mitjana.

També ens van ensenyar algunes armes que feien servir els cavallers, com la ballesta,  l’espasa, la cota de malla… També vam veure una maqueta  del castell de Montsoriu on es veia com era abans de que es fes la reconstrucció, i també objectes trobats al castell (jocs, copes, vaixella…).  

Després de la visita al museu vam anar fins al parking del castell amb autocar i vam pujar caminant fins a dalt, des d’on es pot veure Gualba, Breda, Riells i Viabrea, Sant Celoni, el Tibidabo de Barcelona, etc…

Els alumnes es van trobar amb excavacions al voltant del castell on els arqueòlegs busquen restes de materials de l’edat mitjana.

Al pujar a dalt, ens van ensenyar les diferents parts del castell, ens van explicar com es defensava, on es troben les sales i per a que servíen. També vam veure una esquerda que es va fer quan va haver-hi un gran terratrèmol que va afectar bastant al castell. 

També ens van explicar que hi va haver un setge que va durar 2 anys. Al final, van fer un tractat de pau perquè els que feien el setge es van assabentar que no sortirien del castell.  Dins del castell, van poder aguantar tant de temps sense sortir perquè tenien suficient menjar i aigua per sobreviure.

Els alumnes de l’ ESO vam disfrutar de la sortida. Vam aprendre noves paraules i més coses sobre la història de Catalunya, de l’edat mitjana, els castells i la societat d’aquella época.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>