El món del Pentòmino!

La setmana passada, amb els alumnes de sisè, vam descobrir el total de formes diferents que podem arribar a fer amb cinc quadrats iguals units pel costat. Vam descobrir i compartir el significat de la paraula Pentòmino (orígen grec, pente) i van cooperar per trobar les diferents figures possibles, primer individualment i després posant-ho en comú amb la resta del grup.

Degut a això va sorgir el concepte de gir, translació i rotació. I quins són els possibles moviments que es poden donar en un pla? i en l’espai? Els alumnes de sisè us ho poden explicar…

Avui hem intentat descobrir les maneres de tallar una quadrícula de 4 x 4 de manera que amb un sol tall poguéssim obtenir dues peces amb la mateixa forma i la mateixa superfície. Hem pensat i hem compartit recerques. Quantes n’hem trobat?

I hem seguit pensant… I si volem tallar la quadrícula obtenint dues peces amb la mateixa superfície i diferent forma? Alguns grups n’han trobat més de 5 opcions. Però, n’hi ha més?

Seguirem…

Anem fent un diari d’imatges de les sessions AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>