PREINSCRIPCIÓ CURS 2020-2021

S’ha publicat la Resolució EDU/977/2020, de 8 de maig, per la qual s’actualitza el procediment i es modifica la Resolució EDU/576/2020, de 28 de febrer, per la qual s’aproven les normes de preinscripció i matrícula d’alumnes als centres del Servei d’Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics, per al curs 2020-2021. A mesura que es vagin publicant novetats anirem actualitzant i complementant aquesta informació.

Aquí podeu consultar la publicació de l’oferta inicial de places per al curs vinent i aquí el calendari del procés de preinscripció i matrícula.

Per a més informació sobre el procés de preinscripció i matrícula podeu consultar el web Educar a Catalunya.

Ja podeu consultar telemàticament la puntuació provisional obtinguda en la preinscripció, corresponent al curs 2020-2021, accedint aquí.

És important que verifiqueu que les dades són correctes i si hi ha alguna errada presenteu una reclamació, entre dimarts 2 i divendres 5 de juny, per correu electrònic al compte de correu oficial del centre: a8025599@xtec.cat

Per a la consulta necessitareu el número del document d’identificació personal (DNI, NIE o passaport) del tutor/a que s’ha indicat a la sol·licitud com a referent per a fer les consultes i el codi de la vostra sol·licitud de preinscripció.

També podeu consultar la llista anonimitzada de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació provisional clicant aquí (hem detectat que hi ha una errada perquè falta una sol·licitud de P3, segurament a causa d’una incidència del Departament d’Educació. Dilluns ho notificarem perquè ho esmenin).

JORNADA DE PORTES OBERTES 2020

La Jornada de Portes Obertes programada per a dijous 19 de març, a les 9:30 h i a les 17:00 h (hi havia dues opcions d’assistència), finalment no es va poder realitzar a causa del tancament dels centres educatius.

Sabem que decidir el centre on escolaritzar el vostre fill o filla no és gens fàcil, i més encara donada la situació actual, sense haver pogut visitar-lo, sense haver pogut parlar amb l’equip docent… Així que si teniu dubtes o consultes no deixeu de fer-nos-els arribar a través del correu electrònic de l’Escola: a8025599@xtec.cat

També us convidem que feu una ullada als diferents apartats del menú del web perquè ens conegueu una mica més.

Us deixem el vídeo de la Jornada de Portes Obertes d’aquest curs perquè ens sentiu més a prop: junts, tot és possible!

PLANIFICACIÓ SETMANAL (DEL 2 AL 5 DE JUNY)

Una altra setmana que s’acaba i, com sempre, aquí us deixem la graella amb les propostes per a la setmana vinent.

Serà una setmana una mica especial, ja que dilluns és festa i divendres haguéssim celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient. Com no volem deixar de realitzar les activitats més emblemàtiques de l’Escola us animem que divendres feu la gimcana de medi ambient que us proposem. Segur que gaudiu i que ho feu genial! Bon cap de setmana llarg!!!

  P3                               1r                               4t

  P4                               2n                             

  P5A i P5B                   3r                               6è

COMUNICAT ESCOLA MARIANAO PLA D’OBERTURA DELS CENTRES EDUCATIUS

L’equip docent de l’Escola Marianao vol manifestar el seu desacord amb el Pla d’obertura dels centres educatius, en fase 2.

Totes les tutores i els i les especialistes estem fent un acompanyament per via telemàtica, tant a nivell de grup-classe com, quan s’escau, a nivell de petit grup o individual. Però no ho farem a partir del 8 de juny, com marquen les instruccions, sinó que ja ho estem fent des del començament del confinament.

Com a mestres som conscients que l’escola s’haurà d’adaptar a una nova normalitat, si més no, durant un període de temps. Però entenem que aquesta no és la millor forma de tornar a obrir el centre, pels següents motius:

● Es planteja fer tot un pla d’obertura per només deu dies.
● En les instruccions que dóna el Departament d’Educació hauria de quedar clar que no podem garantir la seguretat dels infants i que són les famílies les que es fan responsables des del moment que signen la declaració responsable.
● No es pot realitzar ni una adaptació ni una socialització tal i com entenem aquests conceptes en l’actual pràctica pedagògica.
● No s’assegura el vincle amb la Mestra Tutora, ja que qui atén l’infant pot ser una altra persona.
● Els directors i directores hem de preservar la seguretat dels i de les nostres alumnes i docents i en aquests moments no estem en disposició de garantir-la.
● No es realitzen test, no es pot garantir l’absència de contagi per als asimptomàtics.
● Considerem que hi ha altres mecanismes per garantir la conciliació de la vida familiar i laboral (permisos retribuïts, reduccions de jornada…). A més, quantes persones tenen un horari laboral que permeti una acollida de 9 a 13 hores?
● No entenem com l’alumnat d’infantil necessita acollida i els infants de primària, sobretot els dels primers nivells, no.

Per tot això, el claustre de l’Escola Marianao, conjuntament amb la resta de claustres de les escoles públiques de Sant Boi de Llobregat i de Santa Coloma de Cervelló, demana:

L’anul·lació del punt 4 del Pla de Reobertura adreçat a escoles d’Educació Infantil i Primària on diu “4. Acollida en un espai específic per a l’alumnat del segon cicle d’educació infantil (3-6) de famílies els progenitors de les quals, per motius laborals i professionals, han de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo, en grups de 8 o 10 alumnes.”

Els nostres arguments són:

●En les instruccions que dóna el Departament d’Educació hauria de quedar clar que no podem garantir la seguretat dels infants i que són les famílies les que es fan responsables des del moment que signen la declaració responsable.
●Les Direccions de les escoles públiques de Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló complirem les instruccions que ens ha enviat el Departament d’Educació, però volem deixar de manifest el nostre desacord i, per aquest motiu, ho comuniquem a la Comunitat Educativa.

Pensem que, ara mateix, hauríem de dedicar gran part dels nostres esforços a tancar telemàticament el curs escolar i a planificar la tornada de tots els infants a l’escola el proper mes de setembre.

CONVOCATÒRIA AJUTS MENJADOR CURS 2020-2021

S’han aprovat les bases per a la convocatòria dels ajuts de menjador escolar per al curs 2020-2021.

Les mesures de confinament i les mesures sanitàries deriven que la tramitació dels ajuts per al proper curs serà principalment telemàtica. Des d’un mòbil, ordinador o tauleta podreu accedir al web del Consell Comarcal www.elbaixllobregat.cat i realitzar el tràmit. El termini per a la presentació de sol·licituds serà del 4 al 17 de juny de 2020.

No obstant, des del Consell Comarcal són conscients que hi haurà famílies que no disposeu de dispositius i que, potser, no podreu realitzar-lo. En aquest sentit s’obrirà un segon termini, del 18 de juny al 3 de juliol, perquè es realitzi mitjançant els Serveis Socials municipals.

És per aquest motiu que si preveieu que no la podreu emplenar telemàticament ens haureu d’informar enviant un correu al centre: a8025599@xtec.cat. En aquest sentit, ens estareu autoritzant a passar les vostres dades a Serveis Socials perquè seran qui us acompanyaran en el procés de la presentació de la sol·licitud presencial.

Recordeu que podreu trobar l’IDALU (número d’identificador de l’alumne/) dels infants que ja estan matriculats al centre a la part superior dels informes d’avaluació que us lliurem i que els futurs i les futures alumnes de P3 encara no en tenen, així que haureu de deixar aquest camp de la sol·licitud en blanc.

PLANIFICACIÓ SETMANAL (DEL 25 AL 29 DE MAIG)

Com cada setmana, aquí us deixem la planificació amb les activitats proposades per a la setmana vinent.

Com ja sabeu, s’ha publicat el pla de reobertura dels centres educatius, previst per a quan el nostre municipi entri a la fase 2. En breu, un cop se’ns acabin de concretar i aclarir algunes qüestions, us n’informarem.

Bon cap de setmana!

P3                               1r                               4t

P4                               2n                             

P5A i P5B                   3r                               

 

 

SORPRESA DE LA NOSTRA MASCOTA, EL MARIANET!

La propera setmana hauríem celebrat una de les activitats més emblemàtiques de l’Escola Marianao, la 23a Jornada Atlètica. Com en anys anteriors, hauríem preparat els jocs en família, la masterclass de zumba i d’altres activitats especials de la Setmana Saludable.

El Marianet, la nostra mascota i un dels protagonistes d’aquesta setmana, us vol fer arribar una carta molt especial i vol animar-vos a fer un “Marianet” i enviar-ne una foto, de dilluns 18 a divendres 22 de maig, al correu: marianetescolamarianao@gmail.com

Els més petitons poden dibuixar la seva cara o tot el cos si s’hi atreveixen! Els més grans poden fer un “Marianet” pla: pintura, collage, retoladors… o amb volum: fang, pasta de sal, cartró o altres materials que tingueu a casa.

Endavant amb la vostra creativitat!!! (amb les fotografies que ens feu arribar farem un muntatge de vídeo molt especial).

Enhorabona nens i nenes, el Marianet està súper content amb els vostres dibuixos i manualitats, diu que sou uns i unes artistes!!! Per això us vol regalar aquesta medalla perquè us la pugueu imprimir i tenir-la a casa amb totes les altres de les jornades atlètiques.

PLANIFICACIÓ SETMANAL (DEL 18 AL 22 DE MAIG)

Una altra setmana que s’acaba i, com ja és costum, aquí teniu la planificació amb les activitats que us proposem per a la setmana vinent. A partir d’ara, per seguretat, l’enllaç a les videoconferències el tindreu a les graelles que us enviem per correu electrònic, però no hi serà a aquestes.

Esperem que esteu bé i que gaudiu del cap de setmana!

P3                              1r                              4t

P4                              2n                            

P5A i P5B                  3r                             

PLANIFICACIÓ SETMANAL (DE L’11 AL 15 DE MAIG)

Aquí teniu les graelles amb la planificació de les tasques proposada per a la setmana vinent.

Com a novetat, a partir d’aquesta setmana, trobareu al final de la graella un apartat que es diu “una mica més”. Aquest apartat està destinat a aquells infants i famílies que vulguin tasques d’ampliació. Són propostes totalment voluntàries i no caldrà que retorneu cap tipus d’evidència als i a les mestres.

Una forta abraçada virtual i molts ànims.

P3     P4     P5A     P5B     1r     2n    3r    4t      

DOCUMENT AMB PREGUNTES I DUBTES FREQÜENTS

Famílies! En aquest document trobareu un seguit de preguntes i respostes que hem elaborat per intentar respondre a algunes qüestions i dubtes que algunes de vosaltres ens heu fet arribar (com veureu, aquesta informació ja se us ha donat als diferents correus i missatges als grups de whatsapp que us hem enviat durant el confinament).

Aquesta situació sobrevinguda no està sent gens fàcil per a ningú i tots i totes n’estem aprenent: tot és aprenentatge! Les instruccions que rebem des del Departament d’Educació van evolucionant i es van concretant i a nosaltres no ens queda una altra que adaptar-nos-hi.

Esperem que estigueu bé de salut i que ens puguem retrobar ben aviat. Us agraïm la vostra confiança i col·laboració.

DOCUMENT AMB PREGUNTES I DUBTES FREQÜENTS (I RESPOSTES),

PLANIFICACIÓ SETMANAL (DEL 4 AL 8 DE MAIG)

Aquí us deixem, com ja és costum, la planificació amb les activitats que us proposem aquesta setmana.

Recordeu que només cal que envieu, a final de setmana, les evidències que se us demanen als correus indicats a la graella (els personals de domini escolamarianao.es de cada mestre/a).

Com ja sabeu, a partir d’ara els comunicats de l’escola se us enviaran a l’adreça de correu que hem creat per als vostres fills i filles. Per a connectar-vos a les videoconferències només caldrà que cliqueu a l’enllaç que hi ha a la planificació setmanal. Si ho feu des d’aquest compte hi accedireu directament, sense necessitat de sol·licitar-hi permís.

Recordeu que cal que descarregueu l’aplicació Meet al vostre dispositiu i que teniu la possibilitat que tots els infants es vegin a la pantalla si feu servir el navegador Chrome i us hi instal·leu aquesta extensió:

1. Accediu a aquest enllaç: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-meet-grid-view/bjkegbgpfgpikgkfidhcihhiflbjgfic?hl=es
2. Cliqueu a “instal·lar” i seguiu les passes.
3. Reinicieu l’ordinador o la tablet.
4. Quan entreu a la videoconferència us sortirà un quadrat amb nou quadradets a dins (ratllat), a la part superior dreta, al costat de la icona del xat.
5. Cliqueu-hi a sobre i ja ho tindreu. Si torneu a clicar-hi veureu que hi ha diferents opcions de visualitzar la pantalla perquè en trieu la que us agradi més.

P3                              1r                              4t

P4                              2n                             5è

P5A i P5B                  3r                             

PLANIFICACIÓ SETMANAL (DEL 27 AL 30 D’ABRIL)

Aquí teniu la planificació de la setmana vinent amb les activitats que us proposem.

Aquesta setmana hi ha dues novetats:

– Les videoconferències, programades a les graelles, les farem amb l’aplicació Meet (Hangouts Meet), ja que és la que ens ha recomanat el Departament d’Educació. És necessari que us la descarregueu al dispositiu que fareu servir. Un cop descarregada, el funcionament serà igual al de Jitsi: només haureu de clicar a l’enllaç, però en comptes d’entrar-hi directament, haureu de sol·licitar permís per accedir-hi. Nosaltres, immediatament, us hi donarem accés.

Us recomanem que feu servir el navegador CHROME. Si voleu tenir l’opció de veure tots els companys i companyes a la pantalla haureu d’instal·lar-vos aquesta extensió del GOOGLE CHROME:

https://chrome.google.com/webstore/detail/google-meet-grid-view/bjkegbgpfgpikgkfidhcihhiflbjgfic

– Les evidències de les tasques s’hauran d’enviar a unes adreces de correu diferents a les que heu fet servir fins ara. Cada docent les rebrà a un compte personal amb domini de l’Escola (els teniu indicats a les graelles). Us tornem a informar que és important que, en la mesura del possible, retorneu les evidències que se us demanen per poder fer el seguiment dels vostres fills i filles i l’avaluació formativa d’aquest tercer trimestre. Us recordem, també, que les evidències amb un mateix destinatari les hauríeu d’enviar totes juntes, alhora, quan estiguin enllestides (en un mateix correu amb diferents arxius adjunts) per facilitar-nos la seva gestió.

P3                              1r                              4t

P4                              2n                             5è

P5A i P5B                  3r