BONES VACANCES DE SETMANA SANTA!

El segon trimestre ha acabat… Prova superada!

Us agraïm moltíssim tot l’esforç que esteu fent i us desitgem el millor!!! Aquí us deixem aquest vídeo que esperem que us agradi molt i que animi els i les nostres peques i, sobretot, que els recordi com els trobem a faltar. També compartim amb vosaltres una llista de coses que us proposem fer.

Una forta abraçada i molt bones vacances. Cuideu-vos i intenteu gaudir, tot i que estigueu confinats a casa… I no oblideu que:

JUNTS TOT ÉS POSSIBLE!

PREINSCRIPCIÓ CURS 2020-2021

El Departament d’Educació ha decidit ajornar el procés de preinscipció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat (llegir-ne més), així que la presentació de sol·licituds, programada inicialment del 23 de març a l’1 d’abril, ha estat ajornada. Aquí podeu consultar la documentació que caldrà que porteu i el barem dels diferents criteris. També us enllacem la guia de la preinscripció per a les famílies.

Si teniu fills o filles nascuts l’any 2017 (han de fer P3) no oblideu fer la preinscripció dins del termini (el fet que hi hagi un germà o germana escolaritzat al centre no eximeix de fer-la).

JORNADA DE PORTES OBERTES 2020

La Jornada de Portes Obertes programada per a dijous 19 de març, a les 9:30 h i a les 17:00 h (hi havia dues opcions d’assistència), finalment no es podrà realitzar a causa del tancament dels centres educatius. Si teniu dubtes o consultes no deixeu de fer-nos-els arribar a través del correu electrònic de l’Escola: a8025599@xtec.cat

Aquí us deixem un dels vídeos que hem fet servir a Jornades de Portes Obertes de cursos anteriors perquè, si us ve de gust, el mireu i ens conegueu una mica més:

PLANIFICACIÓ SETMANAL (DEL 30 DE MARÇ AL 3 D’ABRIL)

Aquí us deixem una planificació setmanal, per grup-classe, amb les feines que proposem que els vostres fills i filles facin cada dia de cada àrea, amb el vostre inestimable ajut. Els infants de 5è i 6è, a més, les continuaran rebent diàriament a través de l’Edmodo.

Us recordem que són idees i recomanacions, coordinades entre tot l’equip docent, que us fem arribar seguint les Orientacions del Departament d’Educació, perquè pensem que és molt important que els nens i nenes tinguin una rutina diària clara que els permeti no desvincular-se de l’escola. En cap cas serveixen ni per avançar matèria ni seran avaluables qualitativament, tot i que sí que se us farà un retorn d’algunes d’elles perquè els infants li trobin el sentit a fer-les. Si no les podeu fer totes, o les feu adaptades a la situació o possibilitats de cada llar, no us angoixeu, no passa res, segur que aquests dies esteu fent moltes altres activitats amb les que també estan aprenent moltíssim!

Sabem que ja els vam posar feina (article: activitats per a l’alumnat), però estava prevista per a un parell de setmanes. Com aquesta situació s’allarga hem pensat que aquest cop us especificaríem més què, quan i com fer-ho per establir així aquesta rutina diària que us faciliti l’organització de les tasques proposades.

Recordeu que per als que us agrada treballar i fer més coses teniu un munt de recursos disponibles a l’article: #joemquedoacasa, amb els que gaudireu moltíssim.

Seran unes setmanes diferents, però entre tots i totes aconseguirem que els nostres infants se sentin bé, se sentin tranquils i tranquil·les i gaudeixin del temps en família, que és el que ara més ens preocupa.

P3                   1r                    4t

P4                   2n                  

P5A   P5B       3r                    

INICIATIVA DE “EL MENÚ DEL PETIT”

 

FINALMENT, PER PROBLEMES LOGÍSTICS DE L’AJUNTAMENT, NO S’HA POGUT FER L’ENTREGA A LA BOTIGA SOLIDÀRIA DE SANT BOI I EL MENÚ DEL PETIT HA DONAT ELS ALIMENTS A UN CENTRE D’ACOLLIDA DE SANT CLIMENT.

Donada la situació que estem vivint aquests dies, i atenent a famílies que han quedat en una posició més desfavorida, des de “El Menú Del Petit”, amb la col·laboració i gestions de la nostra Escola, s’ha posat en marxa una iniciativa per posar el nostre granet de sorra i així poder ajudar aquestes famílies en aquesta situació tan crítica.

El Menú del Petit està col·laborant amb l’Ajuntament de Sant Boi i els Serveis Socials, entre d’altres Ajuntaments d’altres localitats, per donar la fruita, iogurts… de les escoles on presta serveis a les famílies més necessitades. Tant l’Ajuntament com el Departament d’Educació han rebut aquesta iniciativa molt favorablement.

Ara per ara estem coordinant amb l’Ajuntament i els Serveis Socials la recollida d’aquests aliments perquè arribin al més aviat possible a les famílies que més ho necessiten.

Tant l’equip del centre com l’equip de “El Menú del Petit” us enviem molts ànims i desitgem que això passi aviat per poder retrobar-nos.

MISSATGES DELS NENS I NENES

Atenent la petició d’algunes famílies, us retem i animem tots els infants a fer-nos arribar tots els missatges que vulguin: dibuixos, cartes (que hi escriguin el seu nom i el seu grup), fotos, vídeos (com a màxim de 10”)… i que ens ho envieu a través del correu de l’Escola: a8025599@xtec.cat.  Tot el que rebem ho penjarem a aquest article del web. Segur que serà una sorpresa per a tots els nens i nenes. Us hi animeu? Segur que sí, nosaltres estem desitjant veure’ls i que els compartiu amb nosaltres, els trobem molt a faltar… A PARTIR D’ARA PODEU ENVIAR LES FOTOS I ELS VÍDEOS ALS CORREUS QUE US HAN FACILITAT LES TUTORES!

MISSATGES DE L’EQUIP HUMÀ

L’equip humà de l’Escola Marianao us troba molt a faltar, així que ha decidit que us anirà fent arribar, a vosaltres i als vostres i als nostres nens i nenes, diferents missatges molt especials perquè, tot i la distància, sentiu que continuem estant molt a prop.

TARGETES MONEDER (BEQUES)

Les targetes moneder es començaran a distribuir a partir dels propers 2 o 3 dies, via Consells Comarcals, als Ajuntaments. Es carregarà a cada família l’import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament. El punt de recollida serà a través dels respectius Ajuntaments. La direcció del centre, si cal, farà arribar la informació que se li requereixi relacionada amb l’alumnat becat.

Aquí tobareu tota la informació, així com les novetats referents a aquest tema.

Aquí i/o aquí trobareu la informació específica de l’Ajuntament de Sant Boi.

ACTIVITATS PER A L’ALUMNAT

Atès el moment d’excepcionalitat que estem vivint, i d’acord amb les orientacions específiques donades pel Departament d’Educació respecte a les activitats alternatives a l’aprenentatge a l’aula que l’alumnat hauria de fer a casa, l’equip docent del centre ha preparat un seguit de recursos i propostes per als infants de P3 a 4t (suggeriments d’activitats que el professorat de l’escola ha seleccionat a partir de la gran quantitat de recursos existents) perquè pensem que poden ajudar els vostres fills i filles a practicar i complementar tot allò treballat a l’escola.

A més, també s’ha inclòs un apartat de tasques a fer i a portar al centre a la tornada (deures), adaptades al seu nivell educatiu, per garantir que el professorat els farà un retorn i que, d’aquesta manera, tindran sentit. Evidentment, aquestes feines no els privaran de les necessitats de descans, del seu temps de lleure i/o de la convivència familiar.

Igualment, l’equip docent de cicle superior ha valorat que la millor manera d’ajudar els infants de 5è i 6è a practicar i complementar tot allò treballat a l’escola és a través de la plataforma virtual que fan servir habitualment, l’Edmodo, així que les tasques a realizar se les faran arribar a través d’aquesta plataforma virtual.

Ànims i molts records per a tots i totes, ens veiem aviat a l’ESCOLA!

Activitats de P3

Activitats de P4

Activitats de P5A i P5B

Activitats de 1r

Activitats de 2n

Activitats de 3r

Activitats de 4t

#JOEMQUEDOACASA

Esperem que estigueu bé i que esteu trobant idees divertides i interessants per passar aquests dies a casa. Amb la situació actual s’estan posant en marxa molt bones iniciatives i s’estan compantint i difonent activitats per passar l’estona i ocupar les hores del dia. Aquí us deixem uns enllaços amb algunes d’aquestes idees perquè us entretingueu i les gaudiu en família i que, d’aquesta manera, el temps us passi més ràpid. Cliqueu per accedir-hi.

Anirem ampliant aquesta llista a mida que trobem activitats que pensem que poden ser interessants.

Esperem que aviat ens puguem retrobar a l’escola!

80 recursos educatius per aprendre des de casa, de la Nati Bergadà

Bloc per a mares i pares inquiets, de la Nati Bergadà

Idees per jugar, de Bambalina

Movistar + Life gratuït

Museus virtuals

Viu el teatre des de casa amb Vimeo (contrasenya “aliciameravellesmusical”)

Educlan (recursos educatius)

Pel·lícules gratuïtes YouTube (no totes són infantils o aptes per a tots els públics)

Jocs educatius app homeschooling Academons

Plataforma Genially, presentacions interactives

Biblioteca Digital Mundial

Plataforma bmath, per practicar de forma engrescadora destreses matemàtiques

www.innovamat.com (recursos matemàtics)

Ioga a casa

Programa Biblioteca Escolar Puntedu

Recursos per a infants i famílies de l’Ajuntament de Sant Boi (Ciutat Educadora)

Agenda Sant Boi

Aprendemos en casa

Cinco lecturas online editorial Anaya

Cinc lectures online editorial Barcanova

Jocs de taula imprimibles

Activitats amb música de “cine”

Contes infantils online

Programa d’oci

Àudio d’històries i contes

Educació Física a casa