Tertúlies dialògiques a P5

Les tertúlies dialògiques consisteixen en el fet que un grup de persones es reuneixen periòdicament al voltant d’un llibre per a reflexionar i dialogar a partir d’ell. Els principis de les tertúlies són:

– DIÀLEG IGUALITARI: a les tertúlies es respecten totes les aportacions per igual, però no s’accepta que hi hagi algú que ens vulgui imposar la seva com a vàlida.

– INTEL·LIGÈNCIA CULTURAL: No té a veure amb tenir estudis o no. Totes les persones tenim intel·ligència cultural, al llarg de les nostres vides hem après moltes coses i de maneres molt diferents. Per tant, totes les persones som capaces de participar en un diàleg igualitari.

– SOLIDARITAT: la comunitat basada en l’aprenentatge dialògic es constitueix com un espai solidari creat per les aportacions de tots i totes.

-IGUALTAT DE DIFERÈNCIES: totes les persones de les tertúlies som iguals i diferents.

A P5 hem començat a fer les tertúlies amb 3 mares que han explicat un conte mentre anávem fent hipotesis, feiem reflexions i comentaris,….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>