PORTES OBERTES

JORNADA DE PORTES OBERTES

 

FESTA DEL SOMNI

Des de l’Escola ja estem preparant la 3a Festa del Somni! La celebrarem el proper divendres dia 6 de març de 2020, de 9 a 17,30h i com ja sabeu… TOTHOM HI ÉS CONVIDAT!

Aquesta festa s’emmarca dins del nostre projecte de Comunitat d’Aprenentatge i té per objectiu recollir les il·lusions i somnis de totes les persones que formen la nostra comunitat: famílies, alumnes, mestres, personal PAS, equip de monitoratge de menjador i cuina, voluntariat…

Es tracta que tothom somiï sobre com vol que es vagi transformant l’escola en un futur. En aquest procés del somni afloren, doncs, els desitjos i les expectatives de tota la comunitat. Després de la Festa, entre la Comissió Gestoria i el Grup Impulsor es farà la selecció de prioritats i es planificarà el com anar organitzant i fent realitat els diferents somnis.

Ja ha arribat el rei Carnestoltes!

Ja ha arribat el rei Carnestoltes portant la disbauxa a la nostra escola! És el moment de desfilar disfressats a ritme de les consignes, així que a gaudir d’aquests dies esbojarrats!

Clicant al cartell de les consignes podreu veure amb l’alegría que va arribar el Carnestoltes aquest any!

Fem safareig

El passat dijous 13 de febrer, els alumnes de 2n vam anar a Thermàlia a fer l’activitat de Fem safareig.

Primer de tot ens van fer una explicació de la història dels safareigs i de les aigües termals de Caldes i tot seguit vam anar a rentar. La veritat és que va ser una experiència única per a la gran majoria de nosaltres, cosa que ho va fer interessant i molt divertit.

Experimentant…

Els i les alumnes de segon estem fent el projecte Els científics i els experiments. Amb aquest projecte estem descobrint molts dels científics i científiques importants de la història i amb ells/es alguns dels seus descobriments.

Cada setmena treballem a fons algun científic i llavosr fem alguns experiments relacionats amb el que va descobrir.

A les fotografies següents podeu veure com ens fem preguntes, elaborem hipòtesis, experimentem i finalment en traiem conclusions. I sobretot sobretot, gaudim aprenent.

Món Sant Benet

Hola famílies! Divendres 31 de gener els alumnes de 5è ens vam endinsar a l’Edat Mitjana visitant el monestir de Món Sant Benet. Un espai espectacular on vam poder viure el mateix que feien els monjos. Per arrodonir el dia, vam fer el pa dels pobres d’aquella època i una salsa de formatge amb espècies per acompanyar. Ens vam llepar els dits!!! I tot això acompanyat d’un dia esplèndid!!!

 

 

 

Empedrat de llibres a 3r

Els alumnes de 3r hem triat llibres, revistes, contes… molt interessants i hem compartit aquells fragments que més ens ha agradat amb els companys. La tria i lectura dels fragments ha sigut una activitat molt enriquidora que ens ha permès recomanar llibres així com conèixer… Llegeix més»

Grups Interactius a 3r

El divendres 31 de gener els alumnes de 3r vam dur a terme una sessió de grups interactius. Vam realitzar activitats relacionades amb els diferents àmbits i ens ho vam passar d´allò més bé. Tangram d´animals, mini arco, colour code, dictat mut, encreuats i fins tot vam crear un Taumàtrop!!! Quina tarda més enriquidora!Moltes gràcies a tots els que vau fer possible aquesta gran tarda. Aquí us deixem unes fotos de la sessió…

Ens visita la Teresa Giménez

El passat dimarts dia 21 de gener, els alumnes de segon vam rebre una visita molt especial. Va venir a la nostra aula la il·lustradora i escriptora infantil Teresa Giménez. Ella ja fa uns quants anys que ve  a l’escola a fer un taller d’aquarel·les amb els alumnes de segon i enguany ens ha tocat a nosaltres.

A l’aula vam parlar d’ella i vam llegir un conte molt curtet que ha escrit i il·lustrat ella mateixa que es diu Ram Aten. Aquest conte parla del mar i de les deixalles que els humans hi arribem a llençar i com algun dia la natura es girarà en contra nostra, ie ens tornarà tot allò que nosaltres li hem donat, cosa que ja està passant. Doncs bé, el dia que va venir la Teresa vam fer dibuixos preciosos relacionats amb aquest conte i la veritat és que vam aprendre molt i vam gaudir molt de l’activitat.

 

Llibreta d’escriptura

Amb la llibreta d’escriptura posem en pràctica l’escriptura, és important que l’infant pensi que vol dibuixar i quina paraula o paraules voldrà escriure. Aquest serà el seu primer diari per tota la vida.
També es pot veure com evolucionen en aquesta habilitat que a poc a poc van conquistant.

Grafisme a P5

Després de treballar les habilitats (postura i prensió), els traços bàsics (punt, línies rectes i línies corbes, diagonals, vèrtexs, quadrat, triangle, cercle) i conceptes com direccionalitat, punt mig, centre, inici i fi, els infants de P5 estan preparats per aprendre a dibuixar totes les lletres, així que iniciem el treball, molt il·lusionant, d’escriure… Llegeix més»

Tertúlies dialògiques

El primer trimestre els alumnes de sisè A vam fer una lectura una mica especial…

El títol del libre, “l’Oreneta de Mont-Sacer” del periodista Xavier Llopart, va ocupar les nostres estones de lectura i vam experimentar les primeres tertúlies literàries. A classe pactàvem uns capítols que havíem de llegir a casa. A l’escola comentàvem els paràgrafs d’allò que ens havia cridat l’atenció. La finalitat, fomentar la reflexió i el diàleg a partir de les diferents i possibles interpretacions que es deriven d’un mateix text. En aquesta manera de tractar la literatura es troba la riquesa de la tertúlia.

Aquí us deixem una mostra de les sessions.

Conferències a 5è

Benvolgudes famílies, ha estat tot un plaer ser oient de les conferències dels vostres fills/es. Realment us vull felicitar per la gran feina feta entre tots. Han estat uns dies intensos de nervis, de preparació  a casa, de gravar els vostres fills/es mentre assajaven…i el… Llegeix més»

“Atrapa la imatge”

Fa unes setmanes ens vam trobar amb un rebedor de l’escola ben diferent…havia arribat al Calderí un concurs anomenat “Atrapa la imatge”, on havíem de relacionar 15 àlbums il·lustrats amb 15 imatges. Semblava fàcil però no ho era!!! Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è us ho poden ben explicar!

Gimcana Calderina

A meitat de desembre, els alumnes de segon vam sortir de l’escola per a fer una gimcana pel poble. Aquesta gimcana la vam preparar els mateixos alumnes en sessions d’aula on treballem el gust per la lectura. L’objectiu era preparar pistes que els companys haurien de llegir el dia de la gimcana per descobrir a quins llocs del poble havien d’anar.

Per parelles vam pensar-nos un lloc de caldes i vam inventar-nos pistes perquè els companys podessin descobrir-lo.

El dia de la gimcana ens vam posar en grups de quatre i cada grup anava acompanyat d’una mare voluntària. Calia que llegíssim molt atentament les pistes que els nostres companys havien escrit per tal de poder passar per tots els lloc. Un cop arribàvem al lloc havíem de fer una petita prova que també descobríem llegint-la.

La veritat és que va ser un matí molt divertit i vam aprendre que llegint ens ho podem passar molt bé i podem descobrir moltes coses.

Amic invisible a 5è

Hola famílies, avui hem fet l’amic invisible a la classe. Ja us podeu imaginar l’estona d’emoció i d’il·lusió que han passat els vostres fills…moments únics. Aprofitem per desitjar-vos molt bones festes! Ens veiem l’any que ve 😉