Projecte els dinosaures P4

El projecte que els nens i nenes de P4 han escollit aquest segon trimestre ha estat els dinosaures.Després de fer una primera sessió on van parlar de tot el que sabien i de portar un parell de setmanes mirant tots els llibres i contes que anaven portant, vam fer una roda de preguntes de tot el que volien aprendre sobre aquests animals… i la primera pregunta que es van fer va ser: Els dinosaures es tiren pets?

Per respondre aquesta pregunta vaig voler parlar sobre la digestió i vaig preparar una fixa on es podia veure l’esquema de la digestió en els dinosaures i al costat el procés de digestió de les persones.

Per iniciar el tema vaig dibuixar una ratlla al terra i qui creia que si es tiraven pets es posava al cantó esquerra i els/les que creia/en que no al cantó dret.

Es va generar un debat molt interessant on van sortir raonaments com “Es tiraven pets per què tenien cul”, “tots/es ens tirem pets” “els animals també es tiren pets” “els dinosaures també es tiraven pets perquè eren animals” “si no es tiressin pets els hi faria mal la panxa” Després d’aquesta afirmació vaig preguntar quina relació hi ha entre el mal de panxa i els pets i van respondre: “la caca”.

Ja ho tenim! ells sols havien trobat la resposta a la pregunta i “descobert” la digestió.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>