El comptatge a P4

Cap els 4 anys, sovint fan el gest de separar un objecte i anomenar-lo amb el nom d’un número, encara que no sigui l’adequat perquè encara no les han memoritzat bé… És un comptatge analític, encara no ordenat numèricament. Podem ajudar-los per memoritzar el nom dels nombres, però ells han de resoldre la seva habilitat de coordinació de les dues accions, és a dir han de progressar en una capacitat bàsica.

Finalment cap als 5 anys comprenen que en comptar, cada el noms dels números no designen una cosa sinó un grup de coses, que precisament inclou el grup anterior. Aquest últim comptatge s’anomena comptatge inclusiu i, com a capacitat dels nens i nenes, significa ja un primer pas en la noció de quantitat.

En aquesta sessió de racons de treball matemàtic han fet 3 activitats de comptatge amb material i de relacionar la quantitat amb la seva grafia.

https://photos.app.goo.gl/NRyeteUPpZzVop8y6

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>