GRAFISME

El treball del grafisme és previ i indispensable per tal que els infants puguin arribar a escriure de manera el més eficaç possible. En ell s’hi treballen els diferents traços i es parteix primer del cos per tal que els infants vivenciïn el traç per, posteriorment, fer-ne la seva representació en diferents plans i materials. L’objectiu és que integrin els patrons motors de cada traç per tal que els puguin reproduir sistemàticament, sense pensar i sense haver de fer un esforç desmesurat.

En ell s’hi treballa moltíssim la postura corporal de l’infant, la situació en l’espai (esquerra-dreta, dalt-baix…), la coordinació ull-mà, la prensió de l’utensili d’escriptura…per tal que l’escriptura no li sigui un esforç desmesurat sinó relaxat i automatitzat.

Aquest curs, doncs, hem començat a treballar metòdicament els diferents traços. Vam començar amb el punt (d’inici i final) i hem continuat amb la fletxa. Anirem ampliant els diferents tipus de traç a mesura que tinguem integrats i sistematitzats els anteriors.

Us mostrem algunes de les activitats que hem anat fent al llarg d’aquest temps a l’escola. Esperem que us agradin!