Dia mundial de la dona científica

El dijous 11 de Febrer va ser el dia internacional de la dona científica i els alumnes de 6è ens vam connectar en una videotrucada amb una científica madrilenya que viu a Suïssa. La científica amb la què ens vam connectar es diu Elisa.

L’Elisa té 33 anys i li agrada fer esport, estar amb els amics, viatjar, fer matemàtiques, etc…

Les assignatures que més li agradaven eren matemàtiques i ciències.

L’Elisa sempre aprovava totes les àrees. Un any, a final de curs els van donar les notes i el seu amic en va suspendre una i la mare del seu amic el va recompensar comprant-li un regal, l’Elisa li va dir a la seva mare que per què ella no tenia cap regal si ho havia aprovat tot, la seva mare li va dir una frase de la qual es recorda encara avui. La frase deia: no t’he de comprar cap regal perquè treure bones notes, és la teva obligació.

Ens va explicar com va arribar a ser científica i també una mica de la seva vida:

Ella quan era petita abans de ser científica volia ser: actriu, lladre de guant blanc, detectiu, veterinària ,futbolista i astronauta. No va poder ser astronauta perquè li van posar ulleres i per anar a l’espai no pots portar ulleres per si se’t trenquen.

A la universitat ella anava més avançada que els altres perquè agafava coses extres de dels cursos superiors, aleshores quan passava de curs li quedaven només la meitat de temari. Per altra banda, les llengües no se li donaven gaire bé.

 

Al final va decidir fer-se científica (matemàtica) perquè en anar a una competició de matemàtiques s’ho va passar molt bé i allà realment va descobrir lo que volia ser de gran.

També ens va explicar que quan ja era més gran el seu amic, mentre feia pràctiques en un observatori, va descobrir un planeta.

Els periodistes de 6èA

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>