Accedeix aquí per conèixer-nos més.
Duració
- 2. 000 hores (2 cursos acadèmics).
- Formació en el centre educatiu: 1.650 hores.
- Formació en centres de treball: 350 hores.
Requisits d’accés
- Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO).
- Tècnic/a auxiliar (FP-1) o equivalent.
- Títol de Tècnic en un altre cicle de grau mitjà.
- Primer i segon de BUP aprovats.
- Tenir la prova d’accés a CFGM.
Objectiu del cicle
Facilitar l’execució de les operacions de manipulació, preparació, conservació i presentació de tota classe d’aliments, la confecció d’ofertes gastronòmiques i l’ajut en les activitats de servei, per tal d’aconseguir la qualitat i els objectius econòmics establerts amb l’aplicació, en tot moment, de les normes i pràctiques de seguretat i higiene.
Els alumnes poden accedir a treballar com a cuiners en qualsevol tipus d’establiment i/o empreses d’allotjament com a cap de sector i com a empleats del departament d’economat i celler d’un hotel, restaurant, hospital, empresa de serveis…
També poden treballar en pastisseries, carnisseries, peixateries, fruiteries, empreses d’emmagatzematge, envasament i distribució de productes alimentaris i indústries agroalimentàries.
- Confecció d’ofertes gastronòmiques i realització d’aprovisionament i control del consum.
- Manipulació en cru i conservació de tota classe d’aliments.
- Preparació i presentació d’elaboracions bàsiques i plats elementals.
- Preparació i presentació de productes de pastisseria i rebosteria.
- Muntatge de serveis de bufet, autoservei, servei d’àpats i begudes a la vista del client i ajut en les activitats del servei.
- Elaboració i presentació dels diferents tipus de plats de la cuina regional, nacional i internacional.
- Administració, gestió i comercialització en la petita empresa.
- Ofertes gastronòmiques.
- Preelaboració i conservació d’aliments.
- Tècniques culinàries.
- Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
- Productes culinaris.
- Postres en restauració.
- Anglès.
- Segona llengua estrangera: francès.
- Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
- Formació i orientació laboral.
- Empresa i iniciativa emprenedora.
- Síntesi.
- Formació en centres de treball. 350 hores.