Concurs de pastissos “Els contes”

La participació al nostre concurs ha sigut impressionant i als ecodelegats els  ha estat molt difícil triar

els guanyadors de les diferents categories.

Moltes gràcies a totes les famílies que heu participat, els pastissos estaven riquíssims!!!

L’hortimecres ens recorda que l’aigua és important

Avui els nostres alumnes s’han anticipat a l’hortimecres en celebrar el dia mundial de l’aigua que serà demà dijous 22 de març. Una activitat simbòlica que ens ha fet pensar en els nostres missatges i en el perquè és tant important tenir cura d’aquest recurs cada cop més preuat.

Sabies que al planeta Terra se li anomena planeta blau perquè aproximadament el 70% és aigua?

Valoració i seguiment del consum responsable i hàbits saludables

Aquest trimestre, mitjançant les diferents graelles de control repartides a totes les aules de primària, hem fet el recull de dades on es pot veure l’evolució de l’alumnat de la nostra escola, envers als hàbits saludables d’alimentació i educació mediambiental.

La taula recull en els diferents cicles, l’impacte dels treballs de sensibilització per a una alimentació saludable i cura del nostre entorn proper.

CONSUM DE FRUITA

ÚS DE CARMANYOLA I/O TUPPER

CICLE INICIAL 52% 90%
CICLE MITJÀ 55% 80%
CICLE SUPERIOR 46% 66%

 

Descobrint com es vivia a l’Edat Mitjana mitjançant una gimcana.

Per a poder estudiar la nostra història medieval  els alumnes de 5è hem realitzat una sortida per la Barcelona medieval.

Es tracta d’una gimcana pels barris del Gòtic i el Born, els nens havien de trobar respostes a una sèrie de preguntes i imatges seguint unes pistes a l’aire lliure.

Han quedat sorpresos de la quantitat de restes medievals que tenim al nostre abast. Això els ha permès realitzar un aprenentatge vivencial i aquells continguts que hem buscat a la xarxa ara els podien veure i tocar per ells mateixos. Així és més fàcil entendre la importància dels gremis i dels diferents oficis.

La nata i el sr groc

Aquesta tarda, el senyor groc ens ha dut una gran sorpresa. Pots de nata i un liquid màgic que transformava la nata blanca en nata groga. Ens ho hem passat molt bé fent petits traços sobre la nata, llepant-nos els dits, descobrint noves sensacions …

Fer pa, una activitat molt interessant, vivencial i interactiva!

Els nens de 5è aquest trimestre ens hem parat en l’edat mitjana, el  divendres vam convertir el laboratori en “un gremi”, el dels forners i vam elaborar cadascú el nostre propi panet.

Aquesta activitat va permetre la interdisciplinarietat amb les matemàtiques, l’àrea de medi social- natural i la llengua.

Cada nen va buscar per internet una recepta i entre tots vam consensuar una, vam manipular,  amb els litres, els cl, els grams i els Kg, la farina i l’aigua, vam amassar tots els ingredients i els vam deixar reposar. Finalment, vam coure tots els panets i ens ho vam menjar.

Rally fotogràfic per Badia

Aquesta tarda els alumnes de 6è hem sortit de l’escola per passejar per la nostra ciutat amb ulls encuriosits i amb prismàtics. Teníem dos objectius, un mirar amb atenció i amb l’ajuda dels prismàtics la vegetació i els animals del nostre entorn.
D’altra banda havíem d’aconseguir… Llegeix més»

Els alumnes de 4t visiten el Cosmocaixa.

Avui els nostres nens i nenes han pogut gaudir del museu de la Ciència, visitant les seves instal·lacions i realitzant també una activitat al planetari sobre el sistema solar, les constel·lacions i les fases de la lluna.
Aquesta activitat ens ha servit per visualitzar i entendre… Llegeix més»

Hortimecres del mes de març

L’hortimecres vol cercar les connexions amb la part més lúdica i divertida, tot realitzant tallers de caire mediambiental i proporcionant a més a més alternatives de joc als nostres infants a les hores d’esbarjo.

Recordeu que les famílies esteu convidades a participar!

Tallers del mes de febrer

Dimecres 7
scrap amb llaunes
Dimecres 14
taller amb pinces
Dimecres 21
Dia internacional de l`aigua

Autoretrats

Aquest trimestre els alumnes de P-5 el dediquen a conèixer la vida i l’obra del pintor Vincent Van Gogh.
Hem descobert que li agradava utilitzar molt colors, especialment el groc perquè és el que aporta més llum.
En Van Gogh va pintar moltíssims quadres, entre ells bastants autoretrats. Nosaltres hem volgut fer com ell i amb un mirall, ceres i retoladors també hem fet els nostres AUTORETRATS.
Aquí els teniu … A veure si us agraden!!!

Els de 3r. al CaixaForum

 

Penseu que un taller de poesia no pot ser divertit?…Doncs pregunteu als nens i nenes de tercer i quedareu ben sorpresos amb les seves respostes. Vam fer moltes coses, cantar, recitar, moure el cos, reproduir diferents sons amb la veu, veure vídeos, treballar en equip i gravar els nostres rodolins musicalitzats. Aquí teniu unes quantes fotografies.