Estima’t l’hort

L’Escola la Sardana fa molts anys que va portar endavant el seu projecte de l’hort i des de el curs 2012-2013 es va instaurar com a la primera Escola Verda de Badia del Vallès sent l’hort un pilar bàsic d’aquest compromís envers el mediambient.

El curs 2015-16,vam crear “Estima’t l’hort!” que és una nou projecte que dona una altra mirada a aquest espai. L’hort ha passat a ser un lloc molt més atractiu vinculat al temps  lleure, als interessos dels propis infants i a les emocions.

L’objectiu és incentivar la participació de tota la comunitat educativa, cercar múltiples connexions amb temes de caire mediambiental sense deixar de banda el tractament dels continguts però tot d’una manera molt més espontània, lúdica i engrescadora.

Per assolir aquest nou repte també hem instaurat l’hortimecres, és a dir que el dimecres serà un dia molt especial on els alumnes estan convidats a participar en un taller. Una oferta oberta a tothom on hi participa qui hi vol.

Les classes disposen d’una programació mensual amb les diferents propostes on s’encabiran tallers de diferents tipologies:  tasques a l’hort, utilització d’instruments, jocs de taula, manualitats reciclades, jocs de llengua…

L’hortimecres també obre les portes a la participació de les famílies que podran donar un cop de mà dins l’hort, participar en alguns dels tallers programats o proposar un taller a portar a terme.

L’hort s’ha  convertit en una eina educativa molt atractiva que dona un nou impuls a la curiositat i a les ganes d’aprendre i experimentar. Per tant, és un espai més d’aprenentatge de l’escola i per això  compta amb el suport necessari per poder fer-ho funcionar igual que les resta d’aules del centre.

El curs 2019-20, s’inaugura la nostra jugateca ambiental situada també dins l’espai de l’hort. Una caseta que ofereix noves alternatvies: lupes, pots d’observació, taula de dibuix , contes de natura, jocs de taula de caire mediambiental…

Així doncs, la Sardana vol donar les gràcies a totes les persones que ho estan fent possible!  Un projecte que es va consolidant i creix gràcies a l’esforç i la implicació de tota la comunitat educativa.

 

1r CLASSIFICAT de la 6a edició del premi “Escola, agricultura i alimentació ecològica”

Es tracta d’un premi creat per la Generalitat de Catalunya (Departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ensenyament i Territori i Sostenibilitat) i l’Associació Vida Sana.L’objectiu del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica és el de reconèixer i incentivar la realització de projectes i línies de treball dels centres educatius de Catalunya destinats a promoure el coneixement de l’agricultura i l’alimentació ecològiques i especialment dels seus valors socials, econòmics i ambientals, tant entre el propi alumnat del centre com també cap al conjunt de la comunitat educativa i el seu entorn.

Així doncs, un premi que reconeix un bonic projecte  “Estima’t l’hort” que ha sorprès al jurat per la seva nova mirada.

SETMANA BIO Premi “Escola, agricultura i alimentació ecològica”